субота, 08 вересня 2007 07:00

Григорія Курку спалили за мобільний

Автор: фото із домашнього архіву Григорія Курки
  Будівельник Григорій Курка з райцентру Чигирин на Черкащині служив у Дніпропетровську. Він був високим і кремезним, тому сам вирішив відібрати вкрадений мобільний у трьох злодіїв
Будівельник Григорій Курка з райцентру Чигирин на Черкащині служив у Дніпропетровську. Він був високим і кремезним, тому сам вирішив відібрати вкрадений мобільний у трьох злодіїв

19 серпня до райвідділу міліції в Чигирині на Черкащині зателефонували з лікарні. Повідомили, що в центрі міста, на березі річки Тясьмин неподалік магазину "Вікторія", знайшли непритомного 40-річного будівельника Григорія Курку.

У чоловіка обгоріло півтіла, зламані 10 ребер. Із одягу лише напівзгорілі труси. Добу він пролежав у шпиталі. У ніч на 21-ше помер в опіковому відділенні лікарні N1 у Черкасах.

— Ох, яке горечко, — плаче 49-річна рідна сестра Григорія Тетяна Дениженко з Чигирина. — Серед білого дня в центрі міста мордували людину — й ніхто не звернув уваги.

Григорія помітила сусідка Наталія. Він виповз на дорогу й махав рукою.

Чоловік усе життя жив у Чигирині. Працював водієм, підробляв рибалкою. Останніми роками їздив з будівельною бригадою на заробітки. У кінці серпня його чекали в Криму.

Кілька років тому Григорій розлучився з дружиною Любою, вона виїхала до Житомира. Доросла донька Оля працює перукарем у Херсонській області. Улітку цього року чоловік купив хату в Чигирині за 200 м від сестри. Ще не встиг розрахуватися за неї.

— Гриша щодня до нас приходив, був і того дня вранці, — веде далі сестра. — Побув кілька годин і пішов на базар віддати гроші за дерть. Я запросила його до нас на обід.

Жінка починає плакати. Каже, що брат був дуже порядною людиною. Пригадує, як увечері перед смертю довго грався із 3-річною племінницею Сонею.

— Я його ростив, він мені як син, — долучається до розмови 55-річний чоловік Тетяни Петро. — Батьки померли, коли йому було 14 років. Він у нас жив.

Перед обідом Григорій зателефонував сестрі. Казав, що вже йде додому. Минула година, а його все не було.

— Думали, може, зайшов до Валі, він ходив тут до однієї жінки, — каже Петро. — Я його знову набрав. Спочатку йшли гудки, а потім телефон відключили. Ми переживали.

Увечері Петро Дениженко пішов до Григорія додому. Там нікого не було. Зателефонували до міліції. Міліціонери запросили Петра на упізнання до лікарні.

— Я Гришу не взнав, — зізнається чоловік. — Приїхав додому, розповів Тані. Кажу, може, ти впізнаєш.

Тетяна впізнала брата одразу.

— Лікарі казали, якщо проживе два дні — виживе, — плаче сестра. — Боялися, що організм не витримає через опіки, а він умер через легені. Йому ребро в легеню втиснулося. Я так його нічого не розпитала. Він приходив до тями, заспокоював. Кілька разів гукав покійного батька, просив розв"язати йому руки (лікарі прив"язали чоловіка до ліжка, щоб не рухався. — "ГПУ"). Казав, що бачить покійного діда Павла. Хоч він його не знав.

Григорія Курку поховали 24 серпня в Чигирині.

Дениженки впевнені, що Григорія вбили троє місцевих чоловіків — 30-річний Дмитро, 32-річний Олександр та 43-річний Петро. Усі вони сиділи за крадіжки. У неділю на базарі чоловіки вкрали в Григорія мобільний. Він побіг за ними на берег річки. Вимагав, щоб віддали. Ті побили Курку, вже непритомного заклали сухим хмизом і травою та підпалили. Самі утекли.

Усіх підозрюваних затримали, порушили кримінальну справу. Наразі з"ясовують обставини злочину.

Зараз ви читаєте новину «Григорія Курку спалили за мобільний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі