пʼятниця, 22 квітня 2011 03:00

Голова райдержадміністрації скалічив чотирьох рибалок

Увечері 16 квітня четверо чоловіків із буковинського райцентру Заставна вирішили порибалити на ставку Блакитна нива, що за містом. Водойму орендує родич голови райдержадміністрації Михайла Бойчука. Табличка на березі свідчить про заборону ловити рибу і купатися.

— Ми знали, що там ганяють, але не думали, що настільки, — каже 38-річний Іван Абрамович. — Тільки закинули вудки, спіймали три рибки, як приїжджають п'ятеро. Був  Михайло Бойчук, його брат, зять і двоє охоронців. Прикували мене наручниками до залізного стовпа. Били прикладами, бітами, стріляли з п'ятизарядки. Коли прикладом влупили по зубах, п'ятизарядка вистрілила. Зуби повилітали — три я виплюнув, а скільки проковтнув, один Бог знає.

Побили всіх рибалок — Івана Абрамовича, 36-річного Василя Слободяна, 39-річного Івана Бабія та Миколу Михайлюка, 31 рік. Наступного дня вони поскаржилися в обласну прокуратуру. Йти до районної міліції побоялися. За фактом порушили кримінальну справу. Серед нападників фігурує і голова райдержадміністрації.

— Зараз чоловіки дають свідчення, — каже прокурор краю Петро Коваль.

Зранку 19 квітня рибалки зникли.

— Ми хотіли поцікавитись за їхнє здоров'я, але нікого не можемо знайти, — каже Василь Мельник, голова районної ради. — Думаю, з них вибивають зовсім інші покази.

Згодом у обласній прокуратурі пояснили, що рибалки давали покази. Потім їх повезли до лікарні. Зараз рибалки просять міліціонерів охороняти їх.

Після пригоди губернатор Буковини Михайло Папієв зробив подання президенту на звільнення керівника Заставнянського району. Бойчук теж написав заяву на звільнення.

— Бойчук написав заяву з тим, щоб не було звинувачень, нібито використовує адмінресурс чи тисне на слідство. І щоб не кидати тінь на владу, — каже Папієв.

Михайло Бойчук говорить, що рибалок не бив:

— Запевняю: мене там не було. Невже я виглядаю на Рембо? В суботу я був удома. А бити когось фізично не можу — я 15 років без правої ноги, ходжу на протезі.

Зараз ви читаєте новину «Голова райдержадміністрації скалічив чотирьох рибалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі