субота, 23 лютого 2008 07:06

Гімназиста Євгена Науменка побили в кабінеті директора

Автор: фото: Валентина ТИМОШКО
  Дев’ятикласник Євген Науменко з райцентру Городня Чернігівської області розповідає, як його побив міліціонер. Хлопець лікувався у стаціонарі неврологічного відділення райлікарні
Дев’ятикласник Євген Науменко з райцентру Городня Чернігівської області розповідає, як його побив міліціонер. Хлопець лікувався у стаціонарі неврологічного відділення райлікарні

У гімназії містечка Городня на Чернігівщині 31 січня зник журнал 9-В класу. Хто його поцупив — невідомо. У коло підозрюваних потрапило четверо учнів.

— Журнал зник після п"ятого уроку, — розповідає директор гімназії Михайло Федоренко, 50 років. — Я думав, це гімназисти, бо вчителі не брали. Та вранці наступного дня його не було. Кажу: "Поставте тихенько на місце, нічого вам не буде". Ніякої реакції. 2 лютого запросив для бесіди "дитячих міліціонерів" Олега Кулика та Андрія Шуляка.

Директор назвав підлітків, яких підозрював. Вони або виходили з уроку, або прогулювали. 15-річний Євген Науменко вибігав тоді у туалет.

— До класу зайшов високий чоловік у цивільному і забрав Андрія Єрохіна, — згадує Євген. — Потім повернувся і сказав, що мене кличуть. Я пішов. У кабінеті був директор і двоє чоловіків. Запитали, де журнал. Я не знав. Михайло Павлович вийшов, а ті двоє питали далі. Вищий (згодом хлопець упізнав Олега Кулика) став бити мені запотиличники. "Будемо з тобою інакше розмовляти", — пригрозив. Схопив, підняв і так кинув на підлогу, що я вдарився головою.

Хлопець заплакав від болю. Міліціонери наказали йти у клас. Удома в Євгена заболіла голова, почало нудити.

— Думала, мине, — пояснює його мати Ольга Володимирівна, 38 років. — Та на ранок синові стало гірше. У лікарні невропатолог поставила діагноз — закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, невроз нав"язливих станів у вигляді частого кліпання лівим оком. Поклали на стаціонар.

Ольга Науменко написала заяви до прокуратури, райдержадміністрації, заступникові губернатора Володимиру Приходьку. Під скаргою підписалися батьки дев"ятикласників Олександра Чугая і Дмитра Курочкіна, яких теж викликали до директора. Вони кажуть, міліціонери б"ють гімназистів не вперше.

4 лютого журнал з"явився в учительській.

— Я обов"язково докопаюся, хто його забирав, — запевняє директор. — Аби подібне не траплялося, я написав наказ про посилення заходів щодо збереження журналів. Нині вони зберігаються у приймальні за решіткою, видаються під розписку.

Михайло Федоренко заперечує, що Євгена Науменка побили.

— Усе це було в моїй присутності, я не виходив, — зауважує він. — Тільки прочиняв двері і давав розпорядження секретареві.

За заявою батьків, прокуратура району, відділ освіти та обласне управління міліції проводять перевірки.

Зараз ви читаєте новину «Гімназиста Євгена Науменка побили в кабінеті директора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі