пʼятниця, 08 квітня 2011 02:15

Ганну Полупан подруги катували всю ніч

П'ятий місяць полтавка 19-річна Ганна Полупан ледь ходить. Подруги побили її та скинули з четвертого поверху. Дівчина два тижні лежала в комі, ще місяць у реанімації. Досі стан тяжкий, не зрісся зламаний хребет.

— Я впала в обморок, коли вперше Аню побачила, — згадує її сестра 25-річна Діана Полупан. — Упізнала по зубах. Вона ж у нас красавіца була, виграла конкурс краси серед кондукторів. А тут усе обличчя синьо-червоне, розпухле, вся в трубках. Мала крововилив у мозок, порвані легені, перелом ребер та позвонка.

Ганні зробили три операції.

— Один раз зупинялося серце. Врачі опустили руки, — продовжує Діана. — Але наш лєчащій врач Євген Кириленко витягнув її з того світу. Вона вже й снилася мені. Стоїть вся в білому, очі опустила. Питаю: "На кого мене і матір залишаєш?" Вона слухала, а потім каже: "Ну харашо. Я все поняла". Через два дні прийшла до тями.

Ганну Полупан знайшли на світанку 25 листопада торік. Вона лежала гола, скривавлена і порізана під вікнами 4-поверхівки по вул. Петра Юрченка. На спині червоним лаком було написано "тварь", на нозі "сука".

Дівчина жила на четвертому поверсі в комунальній квартирі №7 із подругою 20-річною Юлією. Оселилася там за місяць.

— Аня вчилася у технічному училищі №31 на перукаря та спеціаліста по манікюру. Мріяла відкрити власний салон, — розказує Діана. — Підпрацьовувала кондуктором. У Полтаві спочатку жила в одногрупниці, шукала окреме житло. Якось познайомилася з Юлею. Та запропонувала жити в неї за 250 гривень на місяць.

Ганна погодилася. Удень навчалась, увечері працювала, до помешкання приходила ночувати.

— Та Юля кожного вечора якісь вечірки влаштовувала, пила до втрати свідомості, брала без дозволу Аніні речі. Часто Аня приходила, а на її ліжку хтось спав. А коли п'яні приставали до неї — замикалась у ванній. Через це сварилися.

Ганна вирішила переїхати. Знайшла іншу квартиру.

— Та Юля зовсім на голову сіла. Брала косметику, фен, гроші, телефон. Якраз напередодні ми з сестрою говорили, щоб речі перевезти. Вона ще обмовилася, що не хоче повертатися у квартиру. Як відчувала.

Того дня на загальній кухні пиячили Юлія з сусідами та 19-річна Олена, подруга Ганни.

— Із Лєною Аня була знайома з трьох років, — говорить Діана. — Вона всєгда заздрила сестрі. Через неї познайомилася з Юлею і підсіла на горілку. Була частим гостем у квартирі. Аня тоді не звернула уваги, прийняла душ і пішла спати. Вони накинулися, коли вже дрімала. Юля сіла згори і скрутила руки, а Лєна вдарила ногою в лоба і стільцем у бік. На просьби відпустити реготали.

Подруги катували Ганну до ранку. Від болю та кілька разів непритомніла, ротом ішла кров. Один раз вирвалася, та дівчата схопили її за волосся й потягли до туалету. Засунули голову в унітаз і спустили воду. Юлія різала волосся ножем, палила запальничкою, Олена видирала руками.

— Аня повзала на колінах, цілувала їм ноги, — каже сестра. — Лєна била сестру розчоскою, Юлія різала спину дзеркалом. Після цього обписали лаком, залишок вилили на голову. Насамкінець скинули з балкона.

Кривдниць затримали. Їм загрожує довічне ув'язнення. Вони пояснили, що помстилися злодійці.

— Юля почала помічати зникнення своїх речей, — говорить 33-річний Володимир Пасічко з Київського райвідділу міліції Полтави. — Підозрювала Аню. А коли та залила водою її телефон — посварилися. Потім розказала Олені. Та сказала, що з її будинку теж речі зникали, коли там жила Аня. Тому вирішили провчити її.

— Аня присягалась, що нічого не крала, — запевняє її сестра. — А телефон Юля сама залила. Били через заздрощі. Вона ж училася, працювала, а ті тільки пили.

— Та квартіра взагалі проблємна, — говорить сусідка знизу Ольга, 32 роки. — Кожного вечора звідти якісь крики, сварки. Хтось ходив до них постоянно.

Ганна стала інвалідом. Зараз лікується вдома. Гематоми досі не зійшли, ноги постійно набрякають, руками не може підняти нічого, крім ложки. Постійно нервує, плаче, впадає в істерику. Боїться, що не зможе працювати й нікому не буде потрібна.

Зараз ви читаєте новину «Ганну Полупан подруги катували всю ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі