пʼятниця, 18 квітня 2008 07:05

Галину Пасіку підрізали біля гральних автоматів

Галину Пасіку підрізали біля гральних автоматів

Тиждень боролися за життя одинадцятикласниці Галини Пасіки медики Тернопільської обласної лікарні. В реанімації дівчині виповнилося 17 років.

Увечері 4 квітня її вдарили ножем 11 раз у райцентрі Теребовля. Галина втратила 1,5 л крові. Лезо зачепило нирку, селезінку, груди.

— Справа не в кількості ран, — каже завідувач хірургією 37-річний Григорій Грех. — Небезпечним для життя був удар у праву нирку. Невідомо, що буде з органом.

Підозрюваного затримали за годину. 32-річний Мирослав Гумінецький встиг змити кров на автомийці й зайти додому.

— Затримали наче в детективі: тільки переступив поріг, як на руках клацнули наручники, — говорить начальник Теребовлянської міліції Степан Яворський, 37 років. — Він усе заперечував, поки не побачив свідків.

Мирослав народився в райцентрі. Закінчив дев"ять класів. Працював різноробом у Росії. В Теребовлі живе з 70-річною матір"ю. Дружини не має. Перебивався разовими заробітками. Останнім часом підробляв на автомийці.

— Ще в Росії він захопився ігровими автоматами, — розповідає слідчий міліції Леся Джугла, 24 роки. — Грає років зо п"ять.

4 квітня Мирославові виповнилося 32. Він обійшов кілька барів, де грав на автоматах. Щоразу програвав. Витратив 100 грн.

Гумінецький запевняє, що Галина з подругою насміхалися, коли йому нещастило. Мовляв, цим і спровокували.

Батько Галини помер від туберкульозу. Тоді дівчинка йшла до першого класу. Її мати, 50-річна Марія, на заробітках у Португалії вже дев"ять років. Доньку залишила на свою сестру Галину.

У Португалії Марія Пасіка доглядає пенсіонерку.

— Зранку тієї п"ятниці я відчула якусь тривогу, — каже жінка. — Кілька раз телефонувала до доньки. Востаннє говорили за годину до нападу. Вона чекала друзів біля бару. Потому подзвонив швагер: "Збирайся додому, малу підрізали". Квитків на поїзд не було. 7 квітня сіла в автобус, їхала чотири дні через всю Європу.

Галина лежить на ліжку.

— Я сиділа в залі, коли забігає подружка Надя: "Мене вдарив дядько, який грає на автоматах", — згадує дівчина. — Вийшла на вулицю, підходжу до нього: "Чого б"єшся?" — питаю. Так він давай обзиватися. "Проблем захотіли?" — кричав. Усі, хто стояв, злякалися і втекли. Мені праву руку відняло. Думала, кулаком ударив, а він ножем. Потім знепритомніла.

Мирослав утік. "Швидку" викликав чоловік, який проїжджав на моторолері.

— До мене приходила його мама, пропонувала гроші, — продовжує школярка. — Але я не хочу грошей, нехай сидить.

Проти Гумінецького порушили кримінальну справу. Йому загрожує вісім років в"язниці. На вирок чоловік чекає у слідчому ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Галину Пасіку підрізали біля гральних автоматів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі