четвер, 28 жовтня 2010 02:18

Галина Чухліб провалилася в яму з окропом

Уранці 24 жовтня киянка 68-річна Галина Чухліб поверталася додому з роботи. Вона працює вахтером. Підходила до під'їзду свого будинку на вул. Дубровицькій, 8 у мікрорайоні Оболонь. Щойно стала на порепаний асфальт перед входом, як той провалився. Упала в яму з окропом, яка утворилася від прориву теплотраси.

— Я теж якраз підходив, — згадує сусід Володимир. — Бачив ті фонтанчики, які били з-під землі. Ще й подумав — який бардак. А тут жінка падає. Я до неї, давай витягувати.

Галина Григорівна провалилася по груди. Отримала опіки 70% шкіри. Була в шоковому стані. Піднялася до себе у квартиру на сьомий поверх.

— Галя йшла з роботи з двома пакетами, — згадує її чоловік Олександр Великоіваненко, 72 роки. — Роздягається, а тіло до грудей все червоне. Ми викликали "швидку". Ті помазали там чимось, перемотали.

Потерпілу відвезли до міського центру термічних уражень і пластичної хірургії.

— Зараз стан хворої — надкритичний, — каже головний лікар центру Анатолій Воронін, 59 років. — Вона в реанімації, у неї больовий шок. У багатьох місцях шкіри немає взагалі. Її підключили до апарата штучної вентиляції легенів, їсть через трубочку. Пускаємо до неї лише сина.

Лікар каже, що глибоко уражені стегна, живіт, молочні залози. Деякі м'які частини тіла зварилися до кісток. З одягом. Хвору щодня перев'язують, дають медикаментів на 2,5–3 тис. грн. Лікування оплачує міська адміністрація.

— Але шанси на життя низькі, — визнає Анатолій Васильович.

— Галині ще пощастило, шо змогла на труби обпертися, — вважає 73-річний Валентин Хмілевський, сусід потерпілої. — Якби впала туди, то все. А так хлопець із четвертого парадного встиг витягти її. Теж руки попік. Тут зразу половина київського начальства з'їхалася.

Жителі будинку не раз скаржилися комунальникам на пару, яка виходить із-під асфальту.

— Нам казали, то через блуждающі токи. Тут постоянно щось рве. По 50 разів на рік риють. Торік десь отут "запорожець" провалився. Тільки передок стирчав, — Валентин Євстафійович показує місце на асфальті.

У багатоповерхівці на вул. Дубровицькій — шість під'їздів. Яма перекрила єдиний автомобільний заїзд. У понеділок прорив уже лагодили комунальники.

— Учора по телевізору показували, як якісь начальники з "Київенерго" і міської адміністрації допомогу обіцяли, — каже чоловік потерпілої. — Але зі мною ніхто не зв'язувався. Я сам теж не звертався. Вони ж мене тільки пошлють подалі. Головне, щоб Галя поправилася.

26 жовтня о 15.00 робітники "Київенерго" вже загортали котлован.

Зараз ви читаєте новину «Галина Чухліб провалилася в яму з окропом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі