Ексклюзиви
пʼятниця, 22 серпня 2008 07:14

Євгена Сицинського виселяють із кімнати консьєржів

Родину 32-річного Євгена Сицинського хочуть виселити із кімнати для консьєржів у будинку N116 на вул. Заболотного в Києві. Чоловік мешкає там із дружиною Оленою Ржавською, 34 роки, та 3-річною донькою Анною. Минулого тижня отримали повідомлення з ЖЕКу — мали звільнити помешкання до 23 серпня. У травні 2007-го "ГПУ" писала про цю родину.

Їхня кімната має 5 кв. м. Старий диван, ліжко доньки, стіл, на підлозі два розібрані телевізори. Євген ремонтує стару техніку. Продає її на радіоринку. У кімнату для консьєржів родина поселилася 12 листопада 2004 року.

— Наша жителька Олена Возненко познайомилася із Сицинським на помаранчевій революції, — розповідає голова будинкового комітету Людмила Бурчак, 49 років. — Привела Женю до нас — не мав де жити. У під"їзді тоді кілька місяців не було вахти. Валялися шприци, двері вибиті. Вирішили виручити одне одного, мешканці були не проти. Але тепер жителі катують ЖЕК, ходять до мене навіть після одинадцятої ночі. Я вже не відчиняю дверей. Кажуть, що Женя продає наркотики. Лякаються його зовнішнього вигляду, пахне від нього негарно. Я провела опитування: серед 55 сімей його хочуть позбутися вісім.

Директор ЖЕКу Василь Глушаниця, 57 років, зауважує, що кімната не придатна для проживання.

— Там брудно й тісно. Жителі будинку півроку дзвонять, просять виселити консьєржів, — веде далі. — Женя прийшов із якимось папірцем, начебто йому дали гуртожиток. Ми його виселятимемо в будь-якому разі, навіть якщо гуртожитку не має.

Євген Сицинський показує кілька звернень до депутатів і міського голови Леоніда Черновецького. Просив допомогти із житлом.

— Кільчицька два роки тому обіцяла дати гуртожиток, — зітхає Олена, — і так по сьогоднішній день дає.

У будинку збирають гроші на броньовані двері. Коли їх поставлять, консьєржі стануть непотрібними.

62-річний Володимир Іванович здав 50 грн на бронедвері.

— Але сказав, щоби Женю не чіпали, нехай сидить! — каже. — До цих людей у мене замічаній немає. Я о четвертій ранку йду на роботу, працюю двірником на базарі, Лєна чи Женя вже миють під"їзд і ліфт. Усе чисто. Ввечері приходжу — коридори заметені. А що ті двері? Поставлять, потім виб"ють їх — і знову консьєржів шукати!

Зараз ви читаєте новину «Євгена Сицинського виселяють із кімнати консьєржів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути