вівторок, 10 липня 2007 07:10

Євген Малков ґвалтував пасинка

П"ять років тому комп"ютерник Євген Малков, якому тоді було 25 років, побачив на вокзалі в Донецьку 8-річного Сергія. Хлопчик спав під магазином на картонних коробках. Перехожий підібрав його, повів додому, переодягнув у чисте і нагодував. Наступного дня чоловік купив харчів, букет квітів і пішов знайомитися із сім"єю хлопчика — 42-річною матір"ю Світланою та її сестрою-близнючкою Людмилою.

— Евгений поначалу показался порядочным человеком, — розповідає Сергієва мати. — Денег у него было полно. Вежливый, аккуратный. Когда приходил к нам в гости, всегда у него был подарок для Сережи. Сын мчался к нему сломя голову и хватал за руку, а Женя ему: "Погоди, переоденься и вымойся".

Через місяць після знайомства Євген запропонував Світлані віддати йому хлопчика. Мовляв, він — одинак, власних дітей не має, ставитиметься до Сергія, як до рідного сина.

— Баба с воза, кобыле легче, — сказала тітка Людмила, і мати дозволила Сергію жити в Малкова.

Він привів хлопчика в найняту квартиру, а потім щороку міняв місце проживання: щоб неповна "сім"я" не викликала підозр у сусідів.

Раніше Світлана викладала математику в школі. Та зустріла чоловіка, який привчив її до горілки. Із школи її вигнали, і жінка вже не працювала за спеціальністю. Перебивалася випадковими заробітками: торгувала парфумерією з лотка тощо.

Сергія вона народила в цивільному шлюбі. Коли чоловік Світлану кинув, а дім згорів, її з сином прихистила сестра-близнючка Людмила. Вона теж пила, й частенько жінки не мали чим нагодувати дитину. У 7 років хлопчик не пішов у школу — вчителька не хотіла витрачати час на запущену дитину й записала Сергія в "розумово відсталі".

Малков відвів його в перший клас вдруге, тільки вже в школу в іншому районі Донецька.

Малков мав інтимні стосунки із сімома хлопчиками з неблагополучних сімей

— Ви старший брат хлопчика? — здивувались у школі.

Євген представився як хрещений Сергія. Та вчителька пояснила: в школу треба прийти комусь із батьків хлопчика.

І Малков вирішив "узаконити" стосунки з ним. Євген запропонував Світлані вийти за нього заміж. 2002 року Київський РАЦС Донецька зареєстрував цей шлюб. Одночасно Євген написав заяву, що він — біологічний батько дитини, і подав документи на всиновлення Сергія. У школу той пішов під прізвищем Малков.

Батько балував Сергія. Купив комп"ютер, дорогу мобілку, велосипед. Записав у гуртки плавання та гімнастики. Хлопчик навчався на відмінно, а Малкова вчителі ставили в приклад іншим батькам — він жодного разу не пропустив батьківських зборів.

Через рік після всиновлення Євген повіз Сергія в Крим на нудистський пляж, де фотографував його оголеним. Малков почав жити з хлопцем, коли тому виповнилось 12 років. Учителі помітили, що Сергій змарнів, став лякливим.

— Не дозволяю йому балуватися, — пояснив батько в школі.

Сергію було 13, коли він запитав у мами свого однокласника: "А це нормально, коли тато фотографує мене голим?".

Батьки однокласника звернулися в міліцію. За кілька тижнів Малкова затримали. Чоловіка звинуватили в педофілії. Правоохоронці вилучили у нього на квартирі флеш-карти та комп"ютерні диски із серією порносюжетів. Установлено, що Малков мав інтимні стосунки із сімома хлопчиками з неблагополучних сімей. Він запрошував їх до себе додому начебто погратись на комп"ютері. За те, що фотографував оголеними, платив дітям від 10 до 30 грн. Правоохоронці стверджують, що Євген не лише виготовляв, а й продавав через Інтернет порно, відзняте у себе на квартирі.

Ленінський районний суд Донецька засудив Малкова до 11 років позбавлення волі.

Сергій повернувся жити до мами, в тітчин дім, більше схожий на сарай. Родичі засудженого віддали хлопцеві комп"ютер і велосипед, які купив Євген. Школяр боїться, що мама проп"є татові подарунки. Сергій перестав ходити до школи, а Євген пише йому листи з тюрми і обіцяє, що вони скоро будуть разом.

Зараз ви читаєте новину «Євген Малков ґвалтував пасинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі