четвер, 06 січня 2011 01:30

Дворічний Іван Плахотник помер від пігулок

1 січня у місті Шпола Черкаської області помер 2-річний Іван Плахотник. У хлопчика зупинилося серце після того, як з'їв шість пігулок кордарону.

— Батьки дивилися телевізор, а Ваня грався у сусідній кімнаті, — розповідає головний лікар райлікарні 59-річний Василь Уманець. — Раптом забіг до батьків і знепритомнів.  "Швидка" приїхала за кілька хвилин, але малюк помер.

Батьки оглянули кімнату, де грався син. На підлозі побачили відкриту банку з кордароном. У ній не вистачало шість пігулок.

— Усі зрозуміли, що стало причиною смерті, — каже головлікар. — Бабуся Вані —  колишній лікар.

— Кордарон — пігулки, які уповільнюють серцебиття, — говорить лікар 30-річна Тетяна Дрига з Черкас. — Одна уповільнює серцебиття малюка до 40 ударів на хвилину, а шість — призводить до повної зупинки серця.

Іван — єдина дитина у 38-річної Тетяни та 33-річного Олександра Плахотників. Три місяці тому хлопчика вже привозили до лікарні — ковтнув батарейку від наручного годинника. Дитину врятували, бо шлункова кислота не встигла розчинити металеву оболонку батареї.

Зараз ви читаєте новину «Дворічний Іван Плахотник помер від пігулок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі