пʼятниця, 27 вересня 2019 07:11

Двох водіїв смертельних аварій узяли під варту

Автор: FACEBOOK.COM/НАТАЛЬЯ ТЕРЕХОВА
  17-річний Марк Редькін із Великодолинського Овідіопольського району Одеської області — наймолодший із дев’яти жертв, які загинули в маршрутці дорогою до обласного центру
17-річний Марк Редькін із Великодолинського Овідіопольського району Одеської області — наймолодший із дев’яти жертв, які загинули в маршрутці дорогою до обласного центру

48-річного Олександра Орловського з Кіровоградщини арештували на два місяці без права на заставу. Його підозрюють у смертельній аварії між селами Нова Долина та Прилиманське поблизу Одеси, що сталася 21 вересня.

Він за кермом автоцистерни влетів у маршрутку, в салоні якої були 11 пасажирів і водій. Дев'ятеро з них загинули.

Орловський міг уникнути зіткнення. Однак не обрав безпечну швидкість, через що не впорався з керуванням. Виїхав на "зустрічку" і вдарив маршрутку, за версією слідства.

Водій автоцистерни це заперечує. Каже, їхав повільно.

— Я не відволікався від дороги. Тримав дистанцію. Там бездоріжжя страшне. Водіям треба маневрувати, аби не втрапити в ями, — говорить на суді Орловський. — Праворуч від мене було широке узбіччя, ліву полосу не перетинав. Раптом мою машину почало крутити. Пам'ятаю, як різко загальмував. Лобове скло розбилося, через нього мені помогли вибратися. Від побаченого підкосилися ноги.

Із вісьмома загиблими в аварії попрощалися на Одещині 24 вересня. Особу дев'ятого досі встановлюють. Наймолодшого із жертв — студента 17-річного Марка Редькіна, ховали у Великодолинському. В день аварії поспішав до Одеси — безкоштовно навчав підлітків гри на гітарі. У нього залишилися батьки та семеро братів і сестер. Ще один загиблий — 42-річний Андрій Щербицький напередодні трагедії вперше став батьком. Їхав у пологовий будинок, аби побачити первістка.

Із дев'ятьма жертвами аварії в Новограді-­Волинському на Житомирщині попрощалися 24 вересня. Автобус, яким поверталися із екскурсії в Карпатах, протаранила автоцистерна. Шестеро загиблих жінок — працівниці "Трамвайно-тролейбусного управління". Ще троє — родички робітників ТТУ.

У аварії звинувачують водія автоцистерни 55-річного Анатолія Грановського з Волині. Його арештували на два місяці без права на заставу.

— Я в останній момент побачив автобус. У цей час мене обганяв легковик. Не було, куди дітися. Все віддав би, аби люди залишилися живі, — каже Грановський. Має 37 років водійського стажу. Це його перша аварія. Від більшої кількості жертв урятувало, що їхав порожній — без бензину.

Автобус частково лишався на дорозі. Замість світловідбивного трикутника за 100 м водії ввімкнули ліхтар і аварійку. Адвокат Грановського каже, що це порушення. Оскільки зупинка була поза населеним пунктом. У поліції так не вважають. Автобус зупинився вимушено — через технічну несправність. Водії зробили все, що належить.

Триває слідство.

1,8 тисячі смертельних аварій сталося в Україні торік. Їх кількість зменшилася порівняно з попередніми роками, за даними Нацполіції. 2016-го кількість смертельних ДТП на дорогах України становила 1,9 тис.

Зараз ви читаєте новину «Двох водіїв смертельних аварій узяли під варту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі