четвер, 12 березня 2020 07:45

Другокласницю вбила дерев'яна скульптура

Автор: VOLYN24.COM
  У Запоріжжі 150-кілограмова дерев’яна скульптура ведмедя впала на 8-річну Анну Ждан. Дитина отримала травми голови й тулуба. Наступного дня померла в лікарні
У Запоріжжі 150-кілограмова дерев’яна скульптура ведмедя впала на 8-річну Анну Ждан. Дитина отримала травми голови й тулуба. Наступного дня померла в лікарні

У запорізькому парку відпочинку "Дубовий гай" на 8-річну Анну Ждан упала двометрова дерев'яна скульптура вдень 8 березня. Проломила голову, травмувала тулуб та кінцівки. Наступного дня дитина померла в лікарні.

Анна навчалася в другому класі. У парку була з батьками. Залізла на дерев'яну скульптуру, яка важить під 150 кг. Раптом та похилилася і впала на дівчинку.

— Відкрили кримінальне провадження за умисне вбивство з позначкою про нещасний випадок та службову недбалість. Встановлюємо відповідальних за цю трагедію, — каже Олег Григоров з обласної поліції.

В адміністрації парку розповідають, що майданчик дерев'яних скульптур створю­вали сім років тому митці з ­усієї України. Кожна фігура була закріплена. Діти залазили на них, попри заборонні написи.

Скульптура ведмедя, що впала на дитину, почала хитатися кілька днів тому. Працівники парку її демонтували, але не встигли вивезти на склад.

— Маємо відео з камер спостереження. На записах видно, як якісь чоловіки поставили фігуру ведмедя назад. Не закріпили, — каже Олег Комаренко, директор комунального підприємства "Дубовий гай". — За постраждалою дівчинкою ніхто не наглядав. Батьки сиділи неподалік у кафе. Прибігли вже після нещасного випадку.

З'ясувалося, що жодна з дерев'яних фігур не перебувала на балансі підприємства.

— Керівництво парку відсторонили від виконання обов'язків щонайменше на час слідства, — каже міський голова Володимир Буряк, 54 роки. — У найближчі дні перевіримо в місті всі місця дозвілля дітей і дорослих, а також усі атракціони. З недбайливими керівниками та підприємцями розірвемо контракти. Міська влада надасть всебічну допомогу батькам загиблої дитини.

Усе, що відбувається в парку, має бути з відома і дозволу адміністрації. Тому відповідальність має нести керівництво, вважає ад­вокат 46-річний Сергій Старенький:

— Керівництво парку мало взяти скульптури на баланс — на постійній основі чи тимчасово. Якщо вважали, що вони небезпечні — демонтувати. А не розвішувати попереджувальні таблички. Але не можна заперечувати й відповідальність батьків. Дитина у 8 років могла не помітити таблички, не прочитати. Батьки мали розуміти: якщо є попередження — дитину туди пускати не можна.

Зараз ви читаєте новину «Другокласницю вбила дерев'яна скульптура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі