вівторок, 03 лютого 2009 18:34

Другокласницю Юлію Борчимуху повісив безробітний

Автор: фото із домашнього архіву родини Борчимух
  Юлія Борчимуха навчалась у другому класі школи-ліцею №2 Рівного. Додому поверталась сама
Юлія Борчимуха навчалась у другому класі школи-ліцею №2 Рівного. Додому поверталась сама

У Рівному затримали 32-річного безробітного Олександра Войтовича. Минулого понеділка він убив 8-річну школярку.

Тіло Юлі Борчимухи знайшла її матір, 33-річна Світлана. Дівчинка висіла у зашморгу на дверях. Поруч лежала перекинута табуретка.

У щоденнику школярка написала, що не знає, як пережити цей день. Із квартири зникли золота каблучка та 600 грн.

Батько дівчинки у самогубство не вірить. Уважає, що вбивця змусив доньку писати під диктовку.

— Я зрозумів, що тут щось не те. Хіба могла моя дитина купити у магазині мотузку, відрізати шматок і повіситися? — каже 35-річний Микола Борчимуха. — А вузол на зашморгу був такий міцний і хитрий, що і я б такого не зробив.

Юля завжди телефонувала матері, коли приходила додому. Але того дня  не передзвонила. Світлана захвилювалась. Набрала сусідку, попросила зайти до їхньої квартири. Двері були відчинені. Жінка гукала Юлю, але ніхто не відгукнувся. Оглядати всю хату не стала, а повідомила Світлані.

— Дружина подзвонила класному керівнику. Донька вийшла зі школи о 12.15. Скоро мала бути вдома, — додає батько. — Свєта помчала додому.

Міліціонери знайшли вбивцю наступного дня. Той хотів познущатися з 11-річної дівчинки з іншої вулиці. Вона була вдома сама. Відчинила двері Войтовичу, бо той назвався лікарем. Коли гість запропонував дівчинці роздягтися, вона почала кричати. Олександр утік.

Войтовича раніше бачили поблизу школи N11. Дорослі помічали, що він задивляється на дітей, скаржилися міліціонерам.

— Затриманий уже був тричі засуджений, в тому числі і за розбещення неповнолітніх, — каже начальник обласної міліції Ярослав Голомша. – У нього знайшли речові докази. Зараз перевіряємо його причетність до подібних злочинів.

Юля Борчимуха навчалась у школі-ліцеї N2.

— Була весела, активна дитина. Добре вчилася, мала багато друзів, — розповідає директор школи Андрій Нагорний. – Для всіх нас це трагедія.

Убивця Марії Лупань помер у слідчому ізоляторі

23 грудня у Рівному вбили 8-річну школярку Марію Лупань. Сусід-педофіл підстеріг її у ліфті багатоповерхівки N9 по вулиці Ювілейній. Задушив дівчинку, розірвав їй статеві органи і пішов додому.

Наступного дня 34-річного Павла затримали. Чоловік уже двічі відбував покарання за спроби зґвалтування дітей – у 1998-му та 2001-му. Він зізнався у вбивстві. На відтворенні злочину продемонстрував усе на манекені.

До вироку суду чоловік не дожив. Напередодні Нового року його перевели з ізолятора тимчасового утримання до слідчого ізолятора. 5 січня Павло помер. Судмедекспертиза визначила, що причиною смерті стала виразка дванадцятипалої кишки. Затриманий мав гостре запалення очеревини.

Зараз ви читаєте новину «Другокласницю Юлію Борчимуху повісив безробітний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі