пʼятниця, 10 листопада 2017 00:50

Другого учасника аварії в Харкові взяли під варту

Автор: www.mediaport.ua
  Харків’янин Геннадій Дронов лежить на лікарняному ліжку. Травмувався в аварії, що сталася 18 жовтня в центрі міста. Тоді загинули шестеро людей
Харків’янин Геннадій Дронов лежить на лікарняному ліжку. Травмувався в аварії, що сталася 18 жовтня в центрі міста. Тоді загинули шестеро людей

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід другому учаснику аварії на вул. Сумській у Харкові 49-річному Геннадію Дронову. Його взяли під варту на 42 доби без права на заставу.

18 жовтня за кермом "Фольксваґена Туареґ" почав рух на жовтий сигнал світлофора. На перехресті врізався позашляховик "Лексус", яким керувала 20-річна Олена Зайцева. Вона їхала на червоне світло. Від удару її авто відкинуло в натовп людей. Шестеро загинули, п'ятеро постраждалих перебувають у лікарнях. Олену арештували на два місяці без права на заставу.

— Водій "Фольксваґена" не переконався, що перехрестя вільне. Рушив на жовтий сигнал світлофора. Це встановили за відеоматеріалами автотехнічної експертизи, — каже Олег Бех із Харківської обласної поліції.

Геннадій Дронов — підприємець. Займається ремонтом автомобілів. Розлучений. Живе з 81-річною матір'ю. Під час аварії отримав струс мозку. Був на лікуванні.

— Перекресток я пересекал на зеленый свет. Есть свидетели. Перед тем посмотрел направо — не было никаких препятствий. Сосредоточился на пешеходном переходе. Не ожидал, что кто-то выедет на такой скорости. Не успел среагировать, — розповідає Дронов.

— На світлофорі, встановленому на перехресті, де сталася аварія, немає жовтого сигналу. Після червоного одразу загоряється зелений. Таку відповідь на запит отримали від комунального підприємства "Харківсигнал", — говорить Сергій Перепелиця, адвокат Геннадія Дронова.

Захист Дронова подаватиме апеляцію на рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «Другого учасника аварії в Харкові взяли під варту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі