вівторок, 03 вересня 2019 07:35

Дорогу національного значення блокували близько трьох годин

Жителі сіл Насташине і Конюшки Галицького району на Івано-Франківщині перекрили трасу Івано-Франківськ — Львів 29 серпня. Протестували проти будівництва свиноферми.

Її планують звести на території "Зеленої кринички". Це — природний комплекс із рідкісними видами рослин. Забудовники звезли туди матеріали і пригнали техніку.

— Ми категорично проти цього будівництва. Бо відстань від села до свинарника менше кілометра. Всі аромати йтимуть до нас, — каже 34-річна Олександра Івасин із Конюшки. — Та головна причина — це де саме почали зводити ферму. В засушливі роки аж до осені немає води в криницях. Рятуються люди "Зеленою криничкою". Там є джерело. Подали документи, щоб зареєстрували комплекс як гідрологічну пам'ятку природи. Чекаємо на підтвердження.

Люди не вперше влаштовують акцію протесту. Кажуть, що блокуватимуть трасу, доки влада зверне на них увагу.

— Від громад двох сіл отримав звернення. Ситуацію тримаю під контролем, — говорить 43-річний Денис Шмигаль, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації. — Без дозволів і належного контролю, будівництва не допустимо.

Трасу національного значення блокували близько 3 год. із десятої ранку. Сотні автомобілів стояли у заторі, серед них — багатотонні фури.

— На місце протесту ­прибули представники обласної адміністрації. Разом із місцевими жителями обговорили проблему в будинку культури, — каже сільський голова 38-річний Іван Драгун. — Домовилися, що до 3 вересня вивчатимуть питання про законність будівництва. Про результати — повідомлять.

Зараз ви читаєте новину «Дорогу національного значення блокували близько трьох годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі