середа, 13 серпня 2008 07:06

Дорогу до вокзалу заблокували на чотири години

Автор: фото: Сергій МУХА
  Вінничани блокують тролейбуси на привокзальній площі 7 серпня. Через зупинку руху міське трамвайно-тролейбусне управління втратило 7 тисяч гривень
Вінничани блокують тролейбуси на привокзальній площі 7 серпня. Через зупинку руху міське трамвайно-тролейбусне управління втратило 7 тисяч гривень

Півсотні вінничан зібралися ввечері 7 серпня біля залізничного вокзалу. Люди вимагали відпустити 23-річного Олександра Годонюка. Його затримали за непокору правоохоронцям.

Годонюк — місцевий. Працює укладником тротуарної плитки на приватній фірмі. Із дружиною 21-річною Юлею винаймають квартиру. Розписалися минулого місяця, до того жили в цивільному шлюбі.

7 серпня близько 18.00 Олександр із дружиною пішли на привокзальний ринок у Вінниці. Виходячи, чоловік відкоркував пляшку пива.

— Коли проходили біля вокзалу, міліціонери сварилися з якоюсь бабкою, яка торгувала в неправильному місці, — згадує Юлія Годонюк. Вона на 8-му місяці вагітності. — А та кричить: оно дивіться, з пивом ходять, до них краще чіпляйтеся.

Жінка каже, що Олександр справді був напідпитку. Перед тим уже спустошив кілька пляшок пива. Міліціонери попросили його показати документи.

— Усе лежало в мене в сумці, та Сашу скрутили, почали бити дубинками по голові, — веде далі Юлія Годонюк. — Я хотіла захистити чоловіка. Мене вдарили дубинкою прямо по животу, я впала. Не можу сказати, спеціально вдарили чи випадково.

Олександра хотіли посадити до міліцейської машини. Чоловік упирався. До сутички приєдналися місцеві продавці, перехожі спостерігали. Годонюка повезли до Замостянського райвідділу міліції Вінниці. Обурені люди перекрили дорогу. Кричали, не розійдуться, поки чоловіка не відпустять.

— Торгаші там зібралися й ті, хто гроші програє на гральних автоматах, — каже 20-річний Андрій Твердов, який працює в магазині поблизу вокзалу. — Це вони зі злості на ментів, бо ті постоянно їх ганяють.

Люди блокували рух транспорту кілька годин. До вокзалу приїхав заступник міського голови 59-річний Анатолій Ворона. Натовп розійшовся приблизно о 22.00.

— Можна тільки уявити, наскільки вінничани постраждали від цього, — каже Анатолій Ворона. — Бо потяги й електрички не чекали тих, хто запізнився.

За попередніми підрахунками, міське трамвайно-тролейбусне управління втратило 7 тис. грн.

Міліціонери затримали 12 найактивніших протестантів. Відвезли їх у відділок. Планують порушити кримінальну справу. Трамвайно-тролейбусне управління хоче позиватися на порушників порядку, вимагати відшкодування збитків.

За рішенням суду Годонюк отримав 10 днів арешту за злісну непокору працівникам міліції.

Зараз ви читаєте новину «Дорогу до вокзалу заблокували на чотири години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі