Ексклюзиви
середа, 25 лютого 2009 18:11

Дмитро Міщук виточив пістолет за п"ять років

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Колишній токар Дмитро Міщук не знав, що за виготовлення та зберігання вогнепальної зброї йому загрожує ув'язнення
Колишній токар Дмитро Міщук не знав, що за виготовлення та зберігання вогнепальної зброї йому загрожує ув'язнення

До 5 років позбавлення волі загрожує колишньому токареві 50-річному Дмитру Міщуку з селища Турбів Липовецького району Вінницької області. Він самотужки виготовив пістолет із глушником. До цього теж майстрував зброю, виточував патрони.

— Він зробив аналог австрійської зброї, — каже начальник райвідділу міліції Віктор Марухно, 38 років. — Ми ще не визначили, до якого виду належить ця нарізна зброя. Дуже вона рідкісна. Ніколи б не подумали, що таке в нашому районі може бути.

Міщук раніше працював токарем на місцевому машинобудівному заводі. Правоохоронці припускають, що міг виготовляти елементи зброї на роботі.

— Ще 1993 року в газеті "Мисливство та рибальство" я прочитав, що неможливо зробити гладкоствольне оружіє, — пояснює Дмитро. — За два роки така ж сама стаття. Мене це просто заїло. Вирішив сам змайструвати таку зброю. Для мене красоти не треба, аби надьожно. Робив пістолет п"ять років. Хранив деталі в дивані.

Запитую, чи знав, що порушує закон.

— Та яка це зброя, це ж металобрухт, — дивується чоловік. — Я ж його сам зробив. Удома! Щоправда пробував стріляти по мішенях. Працює.

Із дружиною Дмитро розлучився 16 років тому. Має двох синів. Останні п"ять років працював  токарем у Києві. Торік у листопаді його звільнили.

— Аби мене не посадили, бо мати помре, — журиться Міщук. — А умовно — хай хоч довічно дають. Ви як напишете, то мені ше добавлять. Ось роблю з металу ворота мамі. Зверху орла вчеплю.

82-річна Неля Степанівна підтримує сина.

— Він у мене золота дитина, — каже жінка. — Таких треба ше пошукати.

За виготовлення та зберігання вогнепальної зброї проти Міщука порушили кримінальну справу.

— Він каже, що виготовляв для себе, — пояснює начальник райвідділу. — Але питання: чому з глушником? А взагалі, він здав зброю добровільно.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Міщук виточив пістолет за п"ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути