четвер, 20 лютого 2020 07:10

Дмитра Россошанського амністували

Автор: 4CHANNEL.COM.UA
  Дмитро Россошанський із Демидова Вишгородського району на Київщині за смертельну дорожньо-­транспортну пригоду пробув у в’язниці три роки й п’ять місяців
Дмитро Россошанський із Демидова Вишгородського району на Київщині за смертельну дорожньо-­транспортну пригоду пробув у в’язниці три роки й п’ять місяців

Засудженого на сім років за смертельну аварію 35-річного Дмитра Россошанського з Демидова Вишгородського району на Київщині амністували. Таке рішення ухвалив суддя Кагарлицького районного суду Київської області. Там у виправній колонії №115 Россошанський відбував покарання.

У вересні 2015-го Дмитро за кермом "Део Ланос" збив сестру правозахисниці Ірини Ноздровської 26-річну Світлану Сапатинську. Перша спроба амністувати водія була в грудні 2017 року. Тоді Ірина домоглася, щоб справу передали на розгляд до суду першої інстанції. За кілька днів Ноздровську вбили. Підозру оголосили батькові Дмитра — Юрію Россошанському.

Удруге Россошанський-молодший міг вийти на волю в жовтні 2018 року. Проте Обухівський районний суд ув'язнив його. В липні 2019-го Апеляційний суд Київської області залишив вирок у силі. Загалом Дмитро пробув за ґратами три роки й п'ять місяців.

— Станом на 2016–2017 рік у нього була неповнолітня дитина і він не позбавлявся батьківських прав, тому підпадає під дію закону Про амністію, — каже його адвокат Олексій Цибенко.

У прокуратурі кажуть, що оскаржували таке рішення в апеляції, але суд клопотання відхилив.

— Россошанський-старший на суді 11 лютого заявив: "Я могу сейчас смело говорить все. Потому что моего сына выпустили по амнистии. Я никого не убивал, и вину за смерть Ирины взял на себя только ради сына". Мовляв, Ірину вбивали інші люди. Хто вони — не знає, — каже Сергій Ноздровський, батько загиблих сестер. — Невідомо, хто і де приймав рішення щодо амністії Россошанського-молодшого. Ця справа фабрикувалася і фабрикується. Повна зневіра в правосуддя.

— ДТП — це злочин з необережності. Подібні порушення закон ставить у легшу категорію, ніж умисні. Амністія — це теж закон, який не можна не виконувати. Чоловік під нього підпадав — відбув частину покарання, має неповнолітню дитину. Тому рішення було правомірне, — говорить адвокат Антон Зубков, 44 роки.

Зараз ви читаєте новину «Дмитра Россошанського амністували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі