пʼятниця, 11 січня 2013 05:15

Директори шкіл загинули за кілька годин до Нового року
6

Юрій Носенко з дружиною Іриною, донькою Інною, колегою Сергієм Жиденком та його дружиною Оленою відправилися на свята до курорту ”Буковель” в Івано-Франківській області. Планували їхати поїздом, однак останнього дня передумали
Фото: фото з архіву ЗОШ №3 міста Золотоноша
Сергій Жиденко

2 січня у місті Золотоноша Черкаської області поховали загиблих у аварії під містом Летичів Хмельницької області. 31 грудня там зіткнулися джип "Рено Дастер" і вантажівка. У легковику загинули всі: 50-річний Сергій Жиденко з дружиною 50-річною Оленою та 50-річний Юрій Носенко з дружиною 45-річною Іриною і донькою Інною, 26 років. Вантажівкою кермував громадянин Туреччини.

— Казали, той турок заснув за кермом, — говорить Ольга Сідєльнікова, завуч інтернату в місті Золотоноша.

Сергій Жиденко працював директором Золотоніської школи-інтернату, Юрій Носенко — директором Золотоніської загальноосвітньої школи №3. Того дня з родинами їхали на новорічні свята до гірськолижного курорту "Буковель" в село Поляниця Яремчанської міської ради Івано-Франківщини. Планували добиратися поїздом, однак передумали. У "Буковелі" їх зустрічала молодша донька Носенків — Юлія.

— Сергій Жиденко з дружиною познайомились ще в Черкаському педінституті. Після закінчення переїхали до Золотоноші, — розповідає Ольга Сідєльнікова. — Мали двох синів: Діму й Володю. Вовчик у сьомому класі захворів на рак печінки. Батько повіз його до брата, який працює у Чернігові головним лікарем. Вовчика не врятували. Після того Олена Михайлівна перейшла працювати в іншу школу, не могла дивитися на клас, де навчався син. Потім повернулася. З народженням онуків ожила. Кілька років тому в їхнього старшого Діми народилася донька Оля, торік — син Юрчик. Коли нашу школу перевіряли, ми дуже хвилювались. А Сергій Михайлович хитав головою і казав, що боятися варто лише смерті власних дітей.

— Сергій Михайлович закінчив школу із золотою медаллю, — додає 50-річна Тетяна Хомета, вчитель зі школи-інтернату. Вона була однокласницею загиблого. — Був добрим керівником. З Носенками дружили давно. Вони були подібні — порядні, добрі, людяні.

Математик Юрій Носенко школу №3 очолював з 1998 року.

— В усьому любив порядок, завжди ставив високі завдання: першість у міських олімпіадах, результативність у конкурсах і змаганнях, — згадує про нього Алла Павленко, заступник директора з навчально-виховної роботи. — Завжди цікавився кількістю першокласників. "Якщо до нас ведуть дітей, значить ми того варті". Поїздів і автобусів чогось не визнавав. Його дружина, Ірина Сергіївна, працювала брокером.

Зараз ви читаєте новину «Директори шкіл загинули за кілька годин до Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі