четвер, 07 червня 2007 07:00

Директора радіоринку застрелили у кабінеті

У вівторок о 12.47 на столичну лінію "02" зателефонували працівники радіоринку "Караваєві Дачі". Розповіли про постріли в адміністрації ринку. Сказали, що двоє невідомих чоловіків у чорних окулярах зайшли до кабінету 42-річного директора Геннадія Супруненка.

Той саме розмовляв з колегами, поряд бігав син одного з них, а бухгалтер вийшла. Незнайомці наказали Супруненку встати. Мовчки вистрелили в нього дев"ять разів, останні два рази — в голову. Потім вийшли з приміщення і попрямували до виходу з ринку. Ніхто їх не затримав.

Міліція і "швидка" прибули на місце через 10 хв. Інформація підтвердилась. Медики дали очевидцям заспокійливого.

Кабінет Супруненка знаходиться на першому поверсі адміністрації навпроти кімнати міліції. Над входом напис: "Адміністрація ТОВ "Звездочет-1". У кабінеті на підлозі розкидані перевернуті картонні ящики з паперами. Тіло директора лежить біля столу в калюжі крові. Усередині метушаться місцеві міліціонери, проганяють роззяв. Двері зачиняють.

За півгодини на ринок з"їжджаються керівники силових відомств Києва, журналісти. Заходять криміналісти та експерти, прокурор Солом"янського району столиці Віра Шулякова, заступник міністра внутрішніх справ Микола Куп"янський.

— Проводиться слідство, — відмахується Микола Григорович. — У його інтересах ми поки нічого говорити не будемо.

Тим часом продавці жваво обговорюють пригоду, але називатися бояться. Кажуть, що чоловіки в окулярах хотіли домовитись про оренду торгового місця, але директор не пішов їм назустріч. Натомість жінки запевняють, що Супруненко з усіма знаходив спільну мову. Навіть із бандитами. Частина продавців збирають речі. Кажуть, що переїжджатимуть на базар "Петрівка".

— Його вбили через землю, на якій стоїть ринок, — запевняє чоловік. — Давно говорять, що ринок переїде, а на його місці зведуть "висотки". Земля тут приваблює будівельні компанії.

До адміністрації підходить кума Супруненка — повнувата білявка близько сорока років — і адвокат Володимир Сапонецький. Він припускає, що директора вбили через перерозподіл повноважень між керівниками ринку.

— Які відносини були у Супруненка зі співзасновником "Звездочета" Володимиром Лященком? — цікавляться журналісти.

Сапонецький лише всміхається.

Через п"ять годин після вбивства міліціонери виносять фоторобот одного з нападників. Кума Супруненка плаче. У неї дзвонить мобільний. Вона каже, що передзвонить потім.

— Така мобіла коштує принаймні 50 тисяч гривень, — перешіптуються продавці.

Близько шостої вечора двоє чоловіків у камуфляжних костюмах і білих одноразових рукавицях заходять усередину приміщення адміністрації з носилками. За ними третій несе брудне біле простирадло. За кілька хвилин поширюється чутка, що вбитого винесли через чорний хід. Міліціонери тікають від журналістів тим же шляхом.

— Убивство пов"язане з тіньовими розбірками, — припускає один із продавців. — На радіоринку збувають крадену та "неофіційну" електроніку.

Вартість території радіоринку оцінюють у 25 мільйонів гривень

Вартість території радіоринку столичні ріелтори оцінюють у 25 млн грн. У Солом"янській райдержадміністрації запевняють, що договір про оренду території підписаний до 2011 року. Примусово, без згоди керівництва ринку перенести його неможливо. Кажуть, Супруненко хотів приватизувати територію.

Правоохоронці відпрацьовують кілька версій. Основних дві: перерозподіл повноважень серед власників та керівників ринку і боротьба за землю. Підозрюваних не називають.

Геннадій Супруненко був одним із засновників радіоринку. Директором став 1995 року. Жив у квартирі на вулиці Іскрівській із дружиною, сином, донькою і матір"ю. Сусіди називають його меценатом — давав гроші на ремонт школи, будинку. Додому останнім часом приїжджав з кількома охоронцями, які перевіряли під"їзд.

Зараз ви читаєте новину «Директора радіоринку застрелили у кабінеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі