пʼятниця, 20 вересня 2019 07:36

"Дихає через трубочку, тіло — суцільна рана"

У селі Ленському Смілянського району на Черкащині 13-річну Кароліну Петренко вдарило струмом увечері 9 вересня. Дівчина вилізла на цистерну на залізничній станції "Цвіткове" й доторкнулася до дротів. Хотіла сфотографуваится на телефон для мами, яка на заробітках.

Кароліну рятували три бригади лікарів.

— Дитина була у тяжкому стані, але лишалася при свідомості, — говорить 35-річна Ірина Назарок з Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. — Отримала сильне ураження струмом, шок.

Кароліна Петренко родом із міста Ватутіне. Її батьки розлучені. Коли мати поїхала на заробітки в Польщу, дитину забрав батько Віталій Петренко до себе в Смілянський район.

— Я была на работе, когда мне сообщили. Все деньги, которые успела заработать, переслала на спасение ребенка, — говорить мати Кароліни 34-річна Віталіна Петренко. — Дихає через трубочку, тіло — суцільна рана. Їй зробили тільки першу операцію. Пройшла вдало. Але за кілька днів вичерпали всі фінансові ресурси, які мали.

Стан дитини тяжкий, але стабільний.

— Організм сильний, бореться, — говорить завідувач опікового відділення міської лікарні 65-річний Володимир Цапенко. — Треба зрізати все мертве й закрити уражені ділянки свинячою шкірою. Це перший етап. Далі — складна терапія. Тіло обпечене на 70 відсотків, 25 із них — глибокі рани. Кароліна не пам'ятає, що з нею сталося.

Зараз ви читаєте новину «"Дихає через трубочку, тіло — суцільна рана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі