вівторок, 25 червня 2019 07:10

"Дихати немає чим. Вулиця й городи сиві від диму"

Жителі села Червона Слобода на Черкащині бунтують проти місцевого заводу. Підприємство займається виробництвом паливних брикетів. Розташоване неподалік від людських осель. Селяни нарікають на сморід від виробництва. Змушені у спеку сидіти по домівках із закритими вікнами.

— Два роки тому ця фірма працювала в Черкасах. Люди проти неї збунтувалися. Перекрили дорогу. Бізнесмени звідти забрались і переїхали до нас, — розповідає місцева 42-річна Тетяна Курченко. — Дихати немає чим. Коли працюють, то вся вулиця й городи сиві від диму. Вікна в хатах доводиться закривати. Ходили з людьми дивитися, що робиться на території заводу. Там усе вистелено різними пакетами й кульками.

Жителі Червоної Слободи погрожують перекрити трасу.

— Почекаємо ще тиждень-два. Потім будемо перекривати дорогу. Не дозволимо тим бізнесменам нас далі труїти, — каже Тетяна Курченко.

Завод належить ТОВ "Мета Комплект". Головний офіс розташований у Києві. Його керівництво запевняє, що не причетне до ядучого диму, на який нарікають селяни.

— На даний час підприємство не працює, — пояснює директор ТОВ "Мета Комплект" Павло Корнійчук, 34 роки. Про претензії селян досі не знав. — У нас були перевірки екологів. Ми надали усі необхідні документи. Ніяких небезпечних речовин у нас немає. Робимо брикет із залишків картонного паперу. Із труб виходить навіть не дим, а пара. Те, що хтось скаржиться на погане самопочуття й збирається через нас перекривати дорогу, є новиною для мене.

Власники заводу задумуються над його закриттям.

Минулого року обласні екологи впіймали ТОВ "Мета Комплект" на порушеннях. Фахівці виявили понаднормові викиди забруднюючих речовин у повітря. Дозволів на це підприємці не мали. Також було зафіксовано порушення правил експлуатації пилогазоочисного обладнання. Справа досі розглядається в суді.

Зараз ви читаєте новину «"Дихати немає чим. Вулиця й городи сиві від диму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі