субота, 06 жовтня 2007 07:03

Дев"ятикласник Валентин Жадан повісився на горищі

Минулого четверга в селі Марківка Полтавського району ховали 13-річного Валентина Жадана. Увечері 2 жовтня його повішеним на горищі знайшов 35-річний батько В"ячеслав. Передсмертної записки син не залишив.

Неподалік одноповерхового будинку зібралися родичі й сусіди. Над домовиною плачуть 34-річна Наталія Жадан та її чоловік. Вони забороняють фотографувати сина в труні, прижиттєвих знімків не дають.

— Він же самогубця, — прикриває обличчя рукою Наталія. — Священик відмовився прийти. Поховаємо Валіка на краю кладовища без хреста, тільки горбик насиплють.

В"ячеслав Жадан працює будівельником у Полтаві, дружина — вихователькою в спецінтернаті сусіднього села Микільське. У них залишилася 2-річна донька Руслана.

— Сьогодні в зятя була істерика, — втирає сльози 56-річна матір Наталії Валентина Німчин. — Кричав, що не для того хату будував, щоб посеред неї в труні дитина лежала.

Родичі згадують останні дні Валентина.

— Онук тиждень хворів на гайморит, ангіну та кон"юнктивіт, — плаче баба. — А вранці того дня треба було антибіотики колоти, а вони ж такі пекучі. Валік плакав. Наташа вколола, він розсердився. Він на те сказав, що сестру Русю не глядітиме. То дочка посадила її на велосипед, а він вийшов і кличе сестричку назад. А вона йому: "Не треба, будеш мені коники строїти".

Звичайний пацан, Гаррі Поттера читав

До подвір"я під"їжджає шкільний автобус. Із нього виходять однокласники, директор, класний керівник, учителі. Тримають квіти. Деякі дівчата перелякано озираються, плачуть.

— Не можу повірити, він був життєлюбом, — шепоче вчитель історії та права Едуард Фісун, 45 років. — Адекватний, в нього з психікою не було проблем. Не дуже переймався проблемами. Такі живуть по сто років. Останніми днями його в школі не було. Можливо, тоді щось трапилося.

За три дні до самогубства Валентин розмовляв по мобільному із однокласником Антоном Барановим, 14 років.

— Говорил, что выздоравливает, скоро в школу придет, — згадує Антон. — Веселый был. Ни с кем в классе не ругался.

Валентин полюбляв грати в футбол, шашки, рибалити, ходити до лісу по гриби.

— Звичайний пацан, — кажуть однокласники. — Гаррі Поттера читав.

Директорка гімназії N6 Людмила Мирошниченко, 50 років, забороняє говорити з учнями.

— У цьому класі вже другий раз гине дитина, — зітхає вона. — Торік в автокатастрофі загинула дівчинка. Її портрет уже рік висить, діти важко пережили це. І знову таке. Не знаю, чого так сталося. Нормальна сім"я, батько жодних зборів не пропустив.

Зараз ви читаєте новину «Дев"ятикласник Валентин Жадан повісився на горищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі