субота, 05 липня 2008 07:08

Десятикласник Євгеній Осіпчук викинувся з п"ятиповерхівки

Автор: фото: Олена ГАЛАГУЗА
  Євгеній Осіпчук із селища Озерне Житомирського району носив довге темне волосся, слухав важкий рок, хотів стати програмістом. Друзі називають його запальним
Євгеній Осіпчук із селища Озерне Житомирського району носив довге темне волосся, слухав важкий рок, хотів стати програмістом. Друзі називають його запальним

По обіді 12 червня Євгеній Осіпчук, 16 років, зайшов до однокласника Олександра Хомця. Той мешкає на останньому поверсі п"ятиповерхівки в селищі Озерне під Житомиром.

До комп"ютера Хомця підведений Інтернет. Через мережу Осіпчук спілкувався зі своєю дівчиною 15-річною Євгенією Сагай.

— Листувався із Женьою по "асьці", — каже Олександр Хомець. — Що вони там одне одному писали — не знаю. Але видно, Женя був засмучений. Потім відправив кілька есемесок, отримав на них відповіді, жбурнув мобілку об стіну й пішов на балкон.

Євгеній став на балкон і стрибнув. Хомець не встиг схопити друга.

— Хтось із вулиці вже викликав "швидку", — кривиться Олександр. — Я бачив, як Женя в агонії рвав траву.

Євген помер від розриву селезінки та внутрішньої кровотечі. Хомець не поїхав із другом до лікарні, бо доглядав 2-річного брата Артема.

— Думаю, він посварився з Женькою, — припускає Олександр. — Вони зустрічаються більш як півроку. Якось вона уже уходила від нього. Женя дуже переживав. Потім зійшлися.

Поховали Євгенія в п"ятницю, 13 червня. На похорон не прийшли ні кохана, ні найкращий друг, не приїхала з Росії й мати — 47-річна Лідія Осіпчук. Євгеній жив із 42-річним батьком Павлом, мачухою Наталією Шепляковою, 45 років, та молодшим братом 13-річним Романом. Хлопець носив довге темне волосся, слухав важкий рок, хотів стати програмістом.

На похорон не прийшли ні кохана, ні найкращий друг, не приїхала з Росії й мати

— Боявся, що дівчина піде від нього, — розповідає підліток, який навчався з Осіпчуком в одній школі. — А може, й посперечалися: цибне з балкона чи ні. Женька узагалі запальним був. Років п"ять тому в Озерному повісився хлопець. Так він обурювався, того самогубцю дурнем називав.

Батько й мачуха Євгена — колишні військові.

— Чоловік бачив сина, як той помирав, — каже Наталія Шеплякова. — Я тоді була на дачі у Володар-Волинському районі.

Цікавлюся, чи нічого дивного не помічала в поведінці хлопця.

— Нічого такого, — відповідає жінка. — Він любив жити. Якщо одяг — то дорогий, якщо квартира — то євроремонт. Два роки тому приїжджала його мама. Відтоді Женя змінився, бо ж не бачив її 10 років. Для нього це був стрес. Цього літа мав їхати до неї у гості.

Євгенія Сагай не захотіла говорити про цей випадок.

Зараз ви читаєте новину «Десятикласник Євгеній Осіпчук викинувся з п"ятиповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі