вівторок, 19 лютого 2008 07:09

Даїшники побилися з "беркутівцями"

— Міліціонери так понапивалися, що били морди один одному. Бігали, репетували. Потім понаїхало одинадцять "уазиків", група захвату. До пів на другу ночі були розбірки, — згадує бійку між працівниками закарпатського ДАІ та спецпідрозділу "Беркут" 45-річний ужгородець Валерій Бенко.

Чоловік мешкає в хатині по вул. Гагаріна. Навпроти — ресторан "Деца в нотаря", власники якого гуморист Павло Чучка, 52 роки, та його 48-річний брат Мирослав.

Працівники обласної державтоінспекції 6 лютого влаштували прощальну вечірку колегам із Кіровоградщини, які місяць були у відрядженні на Закарпатті. Замовили місця в "Деці". Поруч відпочивали бійці спецпідрозділу "Беркут".

— Усі були в цивільному, — розповідає Мирослав Чучка. — Їх було близько трьох десятків. На другому поверсі пили горілку, їли телятину, картоплю, салати. Обидві компанії спілкувалися між собою. Десь біля дев"ятої вечора почали сваритися. З"ясовувати стосунки вийшли у двір ресторану.

Свідки кажуть, що на вулиці даїшники почали битися з "беркутівцями". Обидві компанії телефонували друзям, викликали підмогу. До ресторану під"їхало кілька іномарок. Серед них  — сріблястий джип "Тойота Лендкрузер". Власники закладу викликали підрозділ Держохорони, приїхали патрульні постові.

— Люди з сусідніх будинків вибігали дивитися, — веде далі Валерій Бенко. — Вони посилали однин одного, билися кулаками. Перекрили "уазами" вхід і вихід із ресторану, щоб ніхто не вибіг на вулицю. Тут була купа автівок: іномарки, машини даїшників, "уазики", автобус УБОЗу. Приїхала прокуратура, усе фотографувала.

Господарі ресторану бійку заперечують. Чому виникла — не знають.

— Вибивання зубів, крові, стусанів не було, — переконує Мирослав Павлович. — Усе вирішувалося матюками, образами та криками. Перед тим, як роз"їхатися, розрахувалися.

Після сутички джип опечатали та залишили біля ресторану. Правоохоронці з"ясовують, кому він належить. Кажуть, саме його власник винен у бійці. Міська прокуратура порушила кримінальну справу за хуліганство.

— Сутичка зчинилася між міліціонерами та особами, які відпочивали за сусіднім столиком, — розповідає Ігор Стефанець із обласної міліції. — Її спровокував ужгородець, який випив і почав чіплятися до працівників ДАІ та "Беркуту", ображати їх. Потім викликав на підмогу друзів.

У місті обговорюють іншу версію: кіровоградські даїшники забрали водійські права в "беркутівця".

Зараз ви читаєте новину «Даїшники побилися з "беркутівцями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі