середа, 16 жовтня 2019 00:20

Дарія Бабій урятувала з вогню трьох сусідських дітей

У селі Турильче Борщівського району Тернопільської області 55-річна Дарія Бабій врятувала з ­вогню трьох сусідських дітей із родини Благих удень 8 жовтня. Коли почалася пожежа, 11-річна Анна, Ігор, 5 років, і 3-річний Олександр удома були самі.

— Годині о другій колола дрова у дворі. Почула їдкий запах диму. Вийшла й побачила, що горить хата через дорогу. У вікно виглядають троє дітей і кричать про допомогу, — розповідає Дарія Петрівна. — Побігла до вхідних дверей, щоб їх вивести. Вони були замкнені. Тоді повернулася до вікна, натягла рукав светра на кисть і розбила шибу. Старша дівчинка Аня подавала мені молодших братиків через вікно, а потім і сама перелізла. Не розумію, звідки у мене сил взялося.

Дарія Бабій викликала пожежників і "швидку". Доки рятувальники їхали, діти розповіли сусідці, що сталося.

— Мама діток Тетяна Блага із чоловіком поїхали до райцентру, робити старшому сину Володі паспорт. Йому 18 років, народився в Молдові. Має їхнє свідоцтво. Його ж лишили глядіти молодших. А Володька закрив дітвору в хаті й пішов гуляти, — додає.

Голова села Роман Ільєв говорить, що будинок Благих — старий.

— Повністю вигоріли дві кімнати. Помагаємо відремонтувати дім, — каже Роман Ільєв. — Поки що ж Тетяна із сім'єю переїхала до своєї матері.

Родина Благих перебуває на обліку в районній службі у справах дітей.

— Живуть бідно, але алкоголем не зловживають ні мати, ні її співмешканець, — додає сільський голова. — Обоє ніде не працюють. Живуть на дитячі виплати. Дуже безпорадні. До них часто приїжджають працівники соціальних служб. Перевіряють умови, спілкуються із дітьми. До цього випадку не було підстав позбавляти матір батьківських прав. А Дарію Бабій будемо висувати на нагороду "Герой-рятівник року".

Зайнялося через несправність електромережі в будинку, за висновками Державної служби з надзвичайних ситуацій Тернопільської області. Легкі опіки обличчя отримав 5-річний Ігор. Двоє інших дітей не постраждали.

Зараз ви читаєте новину «Дарія Бабій урятувала з вогню трьох сусідських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі