Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2007 16:02

Дарину Слівінську вітчим забив до півсмерті

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Побита трирічна Даринка Слівінська з села Богданівці Деражнянського району Хмельницької області другий тиждень лежить у комі в реанімації дитячої лікарні обласного центру. За дівчинку дихає апарат
Побита трирічна Даринка Слівінська з села Богданівці Деражнянського району Хмельницької області другий тиждень лежить у комі в реанімації дитячої лікарні обласного центру. За дівчинку дихає апарат

— Того ранку Олійник прибіг до нас якийсь наляканий, — згадує п"ятницю 23 березня секретар сільради Богданівців Деражнянського району Хмельницької області Ніна Мазур. — Просив викликати доньці медика. Ми з дівчатами давай розпитувати. А він лише: "Зранку лежить у ліжку вся в крові. Мабуть, упала десь".

Напередодні увечері 26-річний Сергій Олійник побив 3-річну падчірку Дарину Слівінську дерев"яною палицею за те, що та не змогла швидко зібрати іграшки. Уранці дитина впала у кому. У райлікарні дівчинці зробили операцію, але стан її залишається тяжким.

Дарина — єдина донька 23-річної Любові Драчишиної, яка жила в цивільному шлюбі з Олійником у подарованій його матір"ю хатинці. Люба мила посуд у їдальні на автовокзалі, чоловік лагодив стару хату й тимчасово не працював.

Після пригоди Сергія затримали й порушили кримінальну справу. Дружина Люба забрала з хати речі й виїхала невідомо куди.

— Ми з ними мало спілкувалися, — каже сусідка Світлана. — Раз Люба з донькою зайшли в гості. Сіли на лавці, платтячко в Даші задерлося. Дивлюсь, а вона вся синя. Питаю, а Люба: "Мабуть, упала десь".

Навколо подвір"я Олійника — новий паркан, у дворі акуратно складені дрова. Від хатнього порогу до криниці веде бетонна доріжка, плодові дерева побілені й підрізані. Усе це чоловік зробив власноруч. Поряд сусіди чепурять двори. Вони бачили, як Сергій іноді бив падчірку дрючком.

— Після затримання Сергія я допомагав його жінці збирати речі по хаті, — каже сусід з іншого боку Василь. — Бачив на одвірках і наволочці кров. Вона якісь джинси витягла — теж у крові.

У стосунки Сергія з рідними сусіди не хотіли втручатися. Він був добрим господарем, поводився з близькими неоднозначно. Бувало, візьме на руки малу й каже до неї: "Ах ти ж моє левенятко...".

Дарина нині в реанімації Хмельницької дитлікарні. Голова забинтована, тіло схоже на суцільний синець. Мала не ворушиться. У неї закрита черепно-мозкова травма, відсутні будь-які рефлекси.

— Дівчинка в комі, за неї дихає апарат, — каже завідувач реанімації Ярослав Іващук. — Стан украй тяжкий.

Зараз ви читаєте новину «Дарину Слівінську вітчим забив до півсмерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути