вівторок, 28 липня 2009 16:43

Чотирьох селян міліція побила за відпочинок на ставку

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Сергій Ніколайчук (ліворуч) та Олександр Романчук біля Козятинського районного суду. Вони стверджують, що їх та двох їхніх колег-будівельників міліціонери побили й відібрали гроші
Сергій Ніколайчук (ліворуч) та Олександр Романчук біля Козятинського районного суду. Вони стверджують, що їх та двох їхніх колег-будівельників міліціонери побили й відібрали гроші

Після роботи п"ятеро чоловіків пішли на ставок у селі Журбинці Козятинського району Вінниччини.

— Із нами в той день хазяїн розрахувався за роботу, — розповідає 42-річний Петро Галайко. — Ми хату йому строїли. Він аванс видав — усього 10 тисяч гривень було. Ми на радощах вирішили відпочити. Узяли пляшку, пішли на ставок посидіти.

Туди приїхала міліція. Чоловіків відвезли до райвідділу.

— Це орендар ставка Володимир Козаченко на нас міліцію наслав, — переконаний 37-річний Сергій Ніколайчук. — Він нікому не дозволяє і близько до ставка підходити, навіть птиця домашня там купатися не може. Дітей ганяє. Хоч по закону навіть в орендованому ставку люди можуть ловити рибу однією вудкою.

— Мій швагро Юрій Сидорук був з нами п"ятим, — говорить 37-річний Михайло Болдін. — Козаченко каже міліції: цього не беріть, бо я не знаю, хто він такий. Швагро — немісцевий.

Чоловіків протримали в райвідділі три дні. На четвертий відвезли в суд, призначений на 7.00. Одяг і зароблені гроші не віддали. Тільки на засідання суду дружинам дозволили передати одяг чоловікам.

— Для нас 10 тисяч гривень — великі гроші, — каже Михайло Болдін. — Крім того, ми самі з переламаними ребрами і побиті. Працювати не можемо. Хай гроші повернуть.

Чоловіки звернулися до відділу внутрішньої безпеки при управлінні внутрішніх справ із проханням перевірити правомірність дій міліції. Розслідування триває.

— Чоловіки приставали до сторожа на ставку, — говорить телефоном орендар ставка Володимир Козаченко. — От до них міліція і приїхала. Я орендую ставки в селі. Договір оренди не пройшов державну реєстрацію, але ми робимо документи. На ставках купатися і ловити рибу я всім дозволяю.

У районному відділі міліції коментарі давати відмовилися.

— Козятинський міжрайонний суд прийняв рішення оштрафувати порушників громадського спокою на 250 гривень кожного, — повідомив Олександр Миронов із прес-центру Вінницької обласної міліції. Вони покарані за непокору законним вимогам працівників міліції при виконанні службових обов"язків. Стосовно нібито вилучених міліціонерами 10 тисяч гривень, то завтра ця цифра може зрости до 20 тисяч, аби списати свою пиятику.

Зараз ви читаєте новину «Чотирьох селян міліція побила за відпочинок на ставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі