вівторок, 10 вересня 2019 00:10

"Чоловік робить все, аби мене принизити"

Автор: STB.UA
  Киянка Олена Мараховська про своє розлучення із чоловіком Олександром дізналася випадково — від ­слідчого
Киянка Олена Мараховська про своє розлучення із чоловіком Олександром дізналася випадково — від ­слідчого

— Не вірю, що все це зі мною відбувається. З чоловіком добре жили. Було кохання, розуміння. Повністю йому довіряла. А зараз робить все, аби мене принизити. Під час останньої зустрічі сказав, що поставить мене на коліна. Це його мета і він до неї йде, — ­говорить киянка 40-річна Олена Мараховська.

20 серпня її затримали та кинули до ізолятора тимчасового тримання за невиконання рішення суду. Пояснили — вона не дає колишньому чоловікові 59-річному Олександрові Мараховському бачитися із дітьми.

— Того ранку зібралася їхати на роботу. Раптом налетіли якісь чоловіки. Один викинув мене з машини, другий вибив телефон. Я почала кричати, позбігалися сусіди. Одні поліцію викликали, інші — на відео знімали, — розповідає Олена. — Тільки коли приїхав наряд, дізналася, що я в розшуку. Повезли в Печерський райвідділ. Там зі мною поводилися не краще. Відправили в ізолятор. Уранці повезли обирати запобіжний захід. Прокуратура просила для мене тримання під вартою, але клопотання змінили. Мене відпустили додому. А до наступного засідання прокурори забрали справу із суду.

Олена Мараховська працює комерційним директором у клінінговій компанії. Її колишній чоловік — власник приватної діагностичної клініки. Жили в цивільному шлюбі з 1998-го. Одружилися офіційно 11 років тому. Мають трьох спільних дітей — Івана,16 років, 11-річну Софію та Олександра, 8 років. Чотири роки тому жінка випадково дізналася, що офіційно розлучена.

— Чоловік почав часто їздити у відрядження. Лишав нас із дітьми на кілька місяців у моїх батьків, — розповідає Олена. — Восени 2015-го приїхав вітати доньку з днем народження. Привіз шампанське. Я не взяла. Мовляв, із чаєм посвяткуємо. Він розізлився. Почав мене бити на очах у дитини. Це було вперше. Одразу подзвонила адвокатові, він порадив викликати поліцію. Тоді від слідчого й дізналася, що з Сашею з 2013-го офіційно розлучені.

— Він усе по-тихому зробив, без судів, — додає. — Згодом дізналася, що Саша зустрічається з ­дівчиною, яка на 29 років за нього молодша. Після того подала на розподіл спільного майна. Під Києвом мали будинок на тисячу "квадратів". Це його розізлило. Почалися погрози. Будинок переписав на підставних людей. Половину спільної 4-кімнатки в місті, в якій ми зараз живемо — теж собі відсудив.

Як з'ясувала Олена, суд за позовом колишнього чоловіка визначив для нього дні побачень із дітьми. Це — щосуботи та щонеділі з 10-ї до 18:00. Де вони мають проходити — не вказано.

— З дітьми він бачився переважно в школі. Кишенькові гроші давав. Додому не приходив, хоча половина квартири належить йому, — говорить Олена. — Колишній усіма можливими способами хоче, аби я зламалася. Між сусідами розпускає плітки. Скаржиться моєму начальству. Певно, хоче лишити доходів. Відколи проти мене справу відкрили – діти не хочуть з ним спілкування. Дорослі. Все розуміють і бачать.

Олена Мараховська дійсно протягом двох років не виконувала рішення суду. Провадження проти неї відкрили судові виконавці, каже Олександр Мараховський. Стверджує, що не має до того жодного стосунку.

— Її розповідь — брехня від першого до останнього слова. Ніякого побиття не було. Про розлучення колишня знала. І після того почала забороняти бачитися з дітьми, — говорить Олександр Віталійович. — Я приходив у квартиру до неї і з виконавцями, і з поліцейськими. Жодного разу не відчинила. Дітям розказує неправду, налаштовує проти мене. Я не прагну, аби її посадили до в'язниці. Лише хочу з ними бачитися. Дбати про їхнє здоров'я, психологічне й фізичне. Діти останні чотири роки ніде не оздоровлювалися, не проходили медоглядів. Торік у старшого сина було запалення вуха. Його лікували батьки колишньої. І він оглух.

— Раніше я в школі з дітьми бачився. Зараз мені й це заборонено, — додає чоловік. — Я готовий до примирення. Та колишня уникає зустрічей. Не бачив її із 2015-го. Що стосується дітей — я їх забезпечую всім, чим можу. Купую телефони, комп'ютери, підручники. Хочу одного — бачитися з ними без перешкод.

Олені за невиконання рішення суду загрожує штраф або три роки в'язниці.

— Те, що Олену оголосили в розшук — це фікція, аби ця кримінальна справа існувала, — говорить адвокат Наталія Новак. — Вона ніде не переховувалася. За словами керівника Печерської прокуратури, Мараховський не давав проходу. Писав численні листи і звернення, щоб справі дали хід. Зараз направили клопотання про її закриття. Оскільки Олена належним чином не була поінформована. Що стосується дітей — вони не занедбані. Мати виконує свої обов'язки повною мірою.

Зараз ви читаєте новину «"Чоловік робить все, аби мене принизити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі