середа, 17 грудня 2008 16:03

Чиновника з Броварів затримали з 11 мільйонами гривень

  Миколу Діденка називають досвідченим керівником. Він створив модель виведення району з кризи
Миколу Діденка називають досвідченим керівником. Він створив модель виведення району з кризи

У понеділок працівники Київського обласного управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали голову Броварської райдержадміністрації Миколу Діденка. Разом із ним — виконувача обов"язків начальника управління земельних ресурсів адміністрації, його заступника та двох помічників. Чоловіки намагалися отримати хабар у розмірі $42 млн.

— Це рекордна сума хабара, яку фіксувало МВС, — каже міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

Міністр зазначає, що впродовж 2005–2008 років у Київській області діяло злочинне угруповання. Виготовляло документацію про незаконний перерозподіл земельних ділянок. Діденка затримали, коли він із компаньйонами отримав від іноземного інвестора "перший транш" у розмірі 11 млн грн. За ці гроші мали оформити документи на виділення 36 га та 40 га землі під будівництво котеджного містечка. Загалом, каже міністр, чоловіки хотіли отримати $42 млн.

Микола Діденко Броварську райдержадміністрацію очолює з березня 2005-го.

— Та не міг Микола Федорович узяти того хабара, я не вірю в це, — каже Валентина Шульга, заступник голови Броварської адміністрації з гуманітарних питань. — За три роки він підняв район, стільки всього доброго зробив. Очевидно, це його замовили люди, які зазіхають на його посаду.

— Миколу Федоровича карають за принципову позицію, — додає Микола Скок, завідувач сектора внутрішньої політики райдержадміністрації. — До нього приходили народні депутати від БЮТу, хотіли землю забрати. Він їм прямо сказав, що нічого не дасть. От йому і мстять.

Зараз ви читаєте новину «Чиновника з Броварів затримали з 11 мільйонами гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі