пʼятниця, 02 червня 2017 07:45

Чиновника Укрспирту вбили чотирма пострілами у спину

— Примерно в 8:10 выезжал с парковки. Услышал несколько выстрелов. Метрах в 10 на земле лежал мужчина в крови. Возле него бегала девушка, пыталась помочь. Дал ей воды, чтобы успокоилась. Мужчина был еще жив. Приподняли ему голову, выровняли ноги. Вызвали "скорую" и полицию. Медики приехала через 15 минут. Констатировали смерть, — розповідає киянин Денис Луговий.

Вранці 30 травня біля новобудови на столичній вул. Михайла Гришка, 9, застрелили радника директора державного підприємства "Укрспирт" 49-річного Віктора Панкова. Йшов до свого автомобіля — сріблястого "Хюндая". У руках тримав ключі. Невідомий чотири рази вистрілив йому в спину. Панков упав біля капота машини.

— Дом новый, о жильцах мало знаю. Люди видели убийцу, но мельком. Поэтому толком описать не смогли. На ходу сделал несколько выстрелов из красной "Ауди" старой модели и уехал. Машина засветилась на камерах наблюдения и видеорегистраторах, — каже охоронець парковки, не називається.

У місті оголосили план "Перехоп­лення".

— З місця нападу експерти вилучили гільзу калібром 9 міліметрів. Слідство відпрацьовує різні версії. З основних — професійна діяльність, — каже Сергій Чернишев із Дарницького районного відділку поліції.

Віктор Панков родом із села Лутище Охтирського району на Сумщині. У 2008–2009 роках був членом правління НАК "Надра України", з 2012‑го працював на державному підприємстві "Укрспирт". Був заступником генерального директора з юридичних питань, виконував обов'язки гендиректора. В грудні 2013-го звільнився і перейшов у Чорноморнафтогаз на посаду радника голови правління. Балотувався в народні депутати в мажоритарному окрузі №162 у Сумській області. Останнім часом Панков повернувся на посаду радника директора Укрспирту.

Знайомий Панкова адвокат Ігор Чудовський називає його вбивство кримінальними розбірками.

— Я впевнений, що вбивство Віктора Панкова це боротьба за контроль над Укрспиртом. Підприємство повністю криміналізоване. Його багато років намагаються приватизувати, але марно. Бо годується з цього "корита" СБУ, податкова, тіньовий бізнес, — говорить Чудовський. — 2014 року я працював директором юридичного департаменту Міністерства аграрної політики. Проводив на Укрспирті перевірку, коли їхній генеральний директор утік (у грудні 2014-го керівника Укрспирту Михайла Лабутіна звинуватили у фінансових махінаціях на суму 200,7 млн грн. Він ліг в одну з київських лікарень, звідти зник. Інтерпол оголосив його в міжнародний розшук. — ГПУ). Віктор там керував правовою роботою. Йому дуже не подобалося те, що відбувалося в Укрспирті. Говорив про це прямо. 80 процентів підприємства зараз простоює. Спирт йде в тіньовий бізнес. Віктор був чудовим юристом. Свого часу пропонував йому разом займатися приватною практикою. Але він залишився в Укрспирті.

Віктор Панков був одружений. У нього лишився дорослий син.

Зараз ви читаєте новину «Чиновника Укрспирту вбили чотирма пострілами у спину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі