вівторок, 18 січня 2011 06:00

Четверо безхатченків зварилися в окропі

Випити чаю в ніч на 13 січня схотіли дві пари безпритульних, які жили в підвалі будинку на вул. Сумській, 48, у місті Кременчук Полтавської області. Окріп вирішили набрати із системи теплопостачання. Щойно відкрутили кран, як на них хлинула вода температурою +70°С. Двоє загинули одразу, 44-річна Людмила Ульзутаєва і 31-річний Володимир Вергелес попеклися.

— Вони стояли далі від вентиля. Із переляку побігли в протилежний від виходу бік, на ходу зламали пластиковий каналізаційний стояк. Сиділи на трубах і кликали на допомогу, бо були відрізані від виходу, — говорить керівник окремого рятувального загону Валентин Шафорост. — Про аварію повідомив житель першого поверху, у квартирі якого з'явилася пара. Він спочатку подумав, що прорвало трубу в його квартирі, і подзвонив в "Житлорембудсервіс", щоб перекрили опалення.

Із підвалу, в якому було по коліна окропу, безпритульних витягли рятувальники.

— Ті, що стояли ближче, зварилися в холодець, — говорить Валентин Шафорост.

Постраждалих відправили в обласне опікове відділення.

— У жінки обпечені 25 відсотків тіла — тулуб і руки, у чоловіка постраждали тільки руки. Їхній стан задовільний, — говорить заввідділення Захар Гольберт, 54 роки. — Їх ніхто, звісно, не відвідує. Лікування дороге, не можу зараз порахувати, у скільки обійдеться.

Працівники товариства "Житлорембудсервіс", яке обслуговує будинок, відкачали з підвалу воду, полагодили каналізацію і до обіду відновили постачання тепла і холодної води.

Зараз ви читаєте новину «Четверо безхатченків зварилися в окропі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі