четвер, 17 травня 2007 07:07

Чернігівці Пухови викопали на городі жіночу голову

Перед Днем Перемоги 53-річний Володимир Пухов та його 26-річна донька Наталія копали город біля свого будинку на вулиці Долорес Ібаррурі, 60 у Чернігові. Володимир копав на повен заступ. Лопата вдарилась об тверде. Думали, знайшли казанок чи каструлю. Із землі витягнули зв"язаний фіолетовий пакет.

— Доня розв"язала — там ще один, і ще один, — розповідає Лариса і починає кривитися. — Коли розірвала останнього, засмерділо дохлим котом. Чоловік лопатою зняв його і побачив якусь кулю в жовтій слизі. Придивились, а то людська голова. Спереду знизу стирчали чотири залізні зуби, зверху довгі пасма рудого волосся. Як вона могла до нас потрапити? Те місце завжди було в бур"яні.

Міліціонери відправили голову на експертизу. Чекають результатів. Місцеві здогадуються, кому вона належить. 22 липня 2001 року в річці Стриж, що тече біля городу Пухових, знайшли розчленоване тіло 60-річної глухонімої пенсіонерки Марії Савенко. Останки жінки були складені в рябу господарчу сумку, але голови не було. У вбивстві запідозрили 34-річну племінницю пенсіонерки Олену Литвиненко. Вона вживала наркотики, була раніше засуджена і жила разом з тіткою.

У міліції вибили зізнання

— Я кололася в ноги й занесла інфекцію, — каже Олена Литвиненко. — Вони гнили. Важила 40 кілограмів. Мене навіть не арештовували — боялись, що помру. У міліції вибили зізнання й відпустили на підписку. Нібито я вбила тітку за те, що вона не дала грошей на наркотики.

Наприкінці літа 2001-го весь Чернігів говорив про жінку, яка четвертувала рідну тітку. Олені дали за вбивство 10 років. Та вона оскаржила вирок. Сказала, що тітку зарізав її знайомий наркоман Володя. Справу переглянули, вирок скасували. Але голови так і не знайшли. 1 січня 2002-го вбивця повісився.

— Володя вбив тітку 19 липня, — каже Олена. — Я саме вибігла по цигарки. Коли  побачила — закричала. А він сказав, що все владнає. Мені наказав тримати язика за зубами. От я й мовчала, за що відсиділа рік.

Ділянка, де знайшли голову, останні роки пустувала. Там родина палила сміття, смажила шашлики. Цього року вирішила засадити її огірками й цибулею.

— Землі в нас мало, картоплю садити ніде, але на городину вистачає, — каже Володимир.

Пухови живуть у цьому будинку із 2003 року. До того мешкали у квартирі, а будинок використовували влітку як дачу. На зиму туди пускали жити знайомих. Зовні він гарно виглядає — нові вікна, красиві різьблені двері. Пухови не зізнаються, де працюють.

Зараз ви читаєте новину «Чернігівці Пухови викопали на городі жіночу голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі