неділя, 25 лютого 2007 16:56

Через хабарі суддю Олега Пампуру оголосили в розшук

22 лютого Верховна Рада України дала згоду на арешт судді Олега Пампури з Арбузинського райсуду на Миколаївщині. Його звинувачують у вимаганні хабарів.

— На суддю до Миколаївського обласного управління Служби безпеки України поскаржилися ще наприкінці 2005 року, — кажуть "ГПУ" в прес-центрі СБУ. — Ми одразу почали за ним стежити й перевіряти інформацію.

Працівники СБУ зібрали необхідні дані й передали їх до Генеральної прокуратури. 9 березня проти Олега Пампури порушили кримінальну справу, але для арешту потрібен дозвіл Верховної ради. Торік 15 березня суддю затримали, коли той через посередника брав помічені гроші за припинення кримінальної справи. Слідчі Генпрокуратури відпустили Олега Пампуру на підписку про невиїзд. Згодом установили, що суддя вимагав гроші у близько 90 осіб з Арбузинського району. Отримувати хабарі Пампурі допомагали міліціонери та адвокати.

Суддю оголосили в розшук. Йому загрожує до десяти років в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Через хабарі суддю Олега Пампуру оголосили в розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі