середа, 05 вересня 2007 07:04

Через галюцинації чоловік убив маленьку дочку

  Андрій Колотов з селища Побєда на Луганщині досі не розуміє, для чого зарізав свою 5-річну доньку. Каже, нападав на інопланетянина
Андрій Колотов з селища Побєда на Луганщині досі не розуміє, для чого зарізав свою 5-річну доньку. Каже, нападав на інопланетянина

5-річна Єлизавета Іванова була улюбленою і єдиною дочкою 33-річного Андрія Колотова із шахтарського селища Побєда на Луганщині. Чоловік водив її до музичної школи грати на скрипці, вирізав із дерева іграшки, ліпив із глини фігурки звірів. 7 листопада батько жорстоко убив дівчинку. Навіщо він зробив це, досі пояснити ніхто не може.

— Я працюю вже 17 років, але це перша справа, де  зіткнувся з такими звірствами по відношенню до дитини, — зізнається суддя Віктор Романченко. — Справа була дуже тяжка. Після закінчення взяв відпустку.

Андрій Колотов родом з російського міста Анапа. 2000-го познайомився там із 22-річною студенткою Іриною Івановою з міста Красний Луч. Через рік вони одружилися. Переїхали жити в селище Побєда — передмістя Красного Луча. Там батьки Ірини купили будинок. Андрій працював на заводах: підвозив цеглу до печей на цегельні "Фагот", обслуговував преси.

2001-го народилася дочка Єлизавета. Сусіди кажуть, що  батько її дуже любив.

— Він завжди був спокійним, ніколи ні з ким не бився, — каже керівник служби охорони заводу 33-річний Євген.Різьбярство та ліплення були його хобі. Глиняні горщики він передавав дитячому садку, до якого ходила Ліза. Вихователі вирощували в них квіти.

Торік, восени, працівники заводу почали помічати, що Андрій часто залишає зміну в гнітючому настрої. Припускали, що він "підсів" на наркотики — нюхає клей та курить марихуану. Однак особливої уваги на це ніхто не звертав.

Уранці 7 листопада 2006-го Андрія розбудив будильник. Від гучного звуку з подушки скочив кіт. Кігтями тварина зачепила Колотова. Той зненацька схопив кота, вдарив головою об стіну й роздавив ногою череп. Тіло жбурнув у піч.

— Та чортики здалися, — відмахнувся перед наляканою дружиною. Сам сів снідати.

Раптом скочив із-за столу. Накричав на дружину. Сказав, що по хаті бігають інопланетяни. Схопив із полиці Біблію й змусив Ірину читати вголос. Налякана жінка вискочила через вікно на вулицю і побігла до сусідів викликати міліцію. Андрій з дочкою залишилися в будинку.

Ліза саме прокинулася й сіла на стільці. Потім розповідав, що замість дочки він побачив незрозумілу істоту. Колотов схопив зі столу кухонний ніж й 30 разів ударив дівчинку. Зв"язав руки й ноги доньки кабелем від світильника, поклав лицем донизу. Механічно та спокійно відпиляв ножем голову. Розшматував тіло й поклав його до холодильника.

— Я не розумів, що роблю, — розповів слідчим Андрій. — У мене почалися галюцинації.

Ірина Іванова викликала міліціонерів. Ті приїхали лише за кілька годин. Коли заглянули в холодильник, один почав блювати. Проти них також порушили кримінальну справу.

— Коли б вони приїхали відразу, то, можливо, врятували б дитину, — каже суддя Романченко.

Ірина продовжує жити в своєму будинку. Її поведінка на засіданнях здивувала суддю.

— Вона якось неприродньо плакала, — дивується Віктор Романченко. — Не схоже було, що її дитину вбили, ще й так жорстоко.

За вбивство 5-річної доньки Андрія Колотова відправили на примусове лікування до психіатричної лікарні з суворим наглядом.

Зараз ви читаєте новину «Через галюцинації чоловік убив маленьку дочку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі