Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2007 07:08

Братів Крамарюків спіймали в новорічну ніч

19-річного Мар"яна та 17-річного Павла Крамарюків із села Великий Кучурів Сторожинецького району Чернівецької області міліціонери затримали у ніч на 1 січня 2003 року. Брати святкували Новий рік у сусідській хаті.

— Крамарюки того року дуже бідували, — згадує 44-річна сусідка Марія Чоботар. — Батько їх покинув, мама не працювала. Хлопці з молодшою сестрою ходили голодні.

Неподалік родини Крамарюків жило подружжя Настасійчуків. 66-річний Іван Миколайович із дружиною Сильвією Лазарівною тримали власний магазин у селі. У жовтні Настасійчуки пішли у поле збирати кукурудзу, а брати вирішили їх пограбувати. Через вікно Мар"ян заліз усередину й нишпорив по кімнатах, Павло стояв на варті. Винесли золотий хрестик, $275 та 1 тис. грн.

— Мені брат дав усього 150 гривень, за решту купив одягу і їжі, — розповідав згодом Павло.

Скарги до міліції Настасійчуки не подавали, шукали злодіїв самотужки. За місяць брати пограбували їх удруге. Із шухляди кухонного гарнітуру витягли $166. Втретє до сусідської оселі брати залізли 25 грудня 2002 року. Поцупили аудіомагнітофон та кольоровий телевізор, який згодом продали. Але й після цього Настасійчуки не звернулися до міліції.

Вони мали квартиру в Чернівцях. Мар"ян подумав, що зустрічати Новий рік пенсіонери поїдуть у місто. Крамарюки вирішили відсвяткувати у їхній хаті. Старший запросив свою подругу Ірину. Утрьох залізли через вікно й почали бенкетувати. Горілку й харчі знайшли у холодильнику.

Опівночі до Настасійчуків зайшов сусід Іван. Він бачив світло й захотів привітати господарів із Новим роком. У хаті вгледів братів. Доки розмовляли, ті зуміли витягти з Іванової кишені $50.

Сусід викликав міліціонерів. Братів затримали. Вони зізнались у трьох пограбуваннях. За вироком суду Мар"ян отримав три роки в"язниці, Павло покаявся, і його звільнили у залі суду.

Відтоді у селі ніхто братів не бачив.

— Мар"ян вийшов із тюрми, одружився і живе у Чернівцях, а Павла начебто посадили, — каже Марія Чоботар.

Зараз ви читаєте новину «Братів Крамарюків спіймали в новорічну ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути