субота, 19 липня 2008 07:07

Брати Ковачі наштрикнулися на паркан

17 липня в селі Шостаки Полтавського району брати 12-річний Максим та 11-річний Ростислав Ковачі впали з дерева на паркан з арматури. Залізні штирі пронизали обох.

— Діти як діти. Схотіли абрикос і полізли, — пояснює 50-річна Анна Свєчнікова, головний лікар сільської амбулаторії сусіднього села Супрунівка. — Гілка обломилася, обоє попадали. Максимові залізний прут ввійшов у живіт, Ростиславу пошкодив органи тазу.

Сусіди викликали фельдшерку Ганну Кут. Жінка надала першу допомогу.

— Побоялися діставати ті штирі з тіл, не хотіли ще більше нашкодити, — веде далі Свєчнікова. — У дітей і так був больовий шок, внутрішня кровотеча. Хтось із сусідів приніс пилку-болгарку. Відрізали шмати арматури, що прилягали до тіл.

До Ковачів приїхали дві "швидкі" з Полтавської райлікарні. Стан Максима був тяжчий, його везли у реанімаційній машині. Ростислава — в іншій. Спочатку братів відправили в район, потім до реанімації дитячої міської лікарні в обласному центрі.

Того ранку мати дітей 32-річна Юлія народила дівчинку.

— Я був у хаті. Готував пельонки та розпашонки, щоб завезти в роддом, — говорить вітчим хлопців Віктор Лисяк. — Прибіг сусідський хлопчик. Почав кричати, що Максим із Ростіком на заборі висять. Я вибіг надвір. Такого страшного ще в житті не бачив. Їх привезли прямо на операційний стіл. Зараз обоє під кислородними масками.

Чоловік каже, останні дві доби бігає між пологовим та реанімацією. Дружині розповів не все.

— Боюсь її в такому стані волнувати, — зітхає. — Сказав, що діти попадали з дерева. Позаганяли тички. Що на заборі висіли — не казав.

— Обидва хлопці зараз у вкрай тяжкому стані, — пояснює начмед дитячої міської лікарні Степан Звернигора. — Не будемо нічого коментувати, доки не знатимемо, чи виживуть діти.

Віктор Лисяк працює в місцевого підприємця, його дружина Юлія — домогосподарка. Гроші на лікування хлопчиків допомагає збирати сільрада.

— Об"їжджаю місцевих підприємців. Доки батько відкриє рахунок, прошу всіх людей, щоб несли гроші на медпункт та здавали головній лікарці під розписку, — розказує сільський голова Супрунівки Володимир Богатир. — Дітей треба рятувати.

Залізні штирі пронизали обох

18 липня по обіді Віктор забрав матір хлопців Юлію із пологового із немовлям додому.

Кошти на порятунок Максима та Ростислава Ковачів можна перерахувати на відділення Ощадбанку N43 у місті Полтава: Р-Р 37396004, МФО 391098, код 04812999, особовий рахунок N233740. Одержувач — Лисяк Віктор Володимирович.

Зараз ви читаєте новину «Брати Ковачі наштрикнулися на паркан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі