субота, 21 червня 2008 07:05

Борис Павленко забив дружину до смерті

Автор: фото із домашнього архіву родини Павленків
  Борис Павленко лаяв дружину за пиятики. Коли не допомагало, став бити солдатським ременем
Борис Павленко лаяв дружину за пиятики. Коли не допомагало, став бити солдатським ременем

Увечері 22 травня 40-річний Борис Павленко повернувся з райцентру Новоград-Волинський Житомирської області додому в село Ярунь. Чоловік щодня їздив до міста, де працював різноробом. Удома застав п"яну дружину Регіну, 38 років. Почав лаятися.

— Крику я не чула, бо спала у веранді, — згадує 70-річна Варвара Захарівна, мати Бориса. — Хоча я трохи вже й недочуваю. А що ж, Боря вранці їде, а ввечері повертається стомлений, як віл. Поки його не було, Регіна ходила по хатах, пила горілку. Ще й зраджувала.

У розпалі суперечки чоловік почав бити дружину солдатським ременем.

— Бив тією металевою бляхою, — Варвара Захарівна заводить у кімнату. По кутках розвішані ікони, на стінах — вишиті картини. — Регіна вся синя була. Потім гукав дочку Таню, щоб води принесла. Вилляли на Регіну, але вона не прийшла до тями.

Варвара Захарівна викликала "швидку" й міліцію. Борис одразу визнав провину. Уранці 23 травня завіз тіло дружини в райцентр, купив труну. Затримали його по обіді, наступного дня провели слідчий експеримент. 25 травня жінку поховали.

— Така біда стала, — плаче Варвара Павленко. — Одна в землі лежить, а другий в тюрмі сидить.

У кожній кімнаті хати на стінах висять вирізьблені дерев"яні сувеніри.

— Боря дуже любить дерево, — зітхає Варвара Захарівна.

Подружжя ніколи не фотографувалося разом. Виховували доньку Тетяну, 15 років.

— Як же Таню цькували у школі за матір, — бідкається Варвара Захарівна. — Вона так сварилася: "Мам, чого ти з мужиками тягаєшся?". А невістка ще й погрожувала онуці: "Ти хіба з хлопцями нічого не маєш? Зараз заведу до фельдшера, і побачимо, чи все гаразд".

Борис не хотів розлучатися з Регіною. Затіяв ремонт у хаті, планував побудувати хлів.

Зараз ви читаєте новину «Борис Павленко забив дружину до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі