вівторок, 24 червня 2008 07:06

Блискавки вразили десятьох киян

Автор: фото: Людмила БАШКІРОВА
  Зліва направо: Олександр Зайченко, Євген Фетисов і Віталій Демченко на подвір’ї столичної лікарні №8
Зліва направо: Олександр Зайченко, Євген Фетисов і Віталій Демченко на подвір’ї столичної лікарні №8

По обіді 21 червня в Києві пройшла злива. Десятьох людей, які відпочивали просто неба, вразила блискавка. 37-річний Вадим Попов загинув, решта отримали травми.

— Зранку була така чудова погода, — розповідає 31-річна Вікторія Попова, вдова Вадима. Наслідки електричного удару жінка лікує в нейрохірургії столичної лікарні швидкої медичної допомоги. — Ми живемо на Мінському масиві, вийшли на берег озера. Купили м"яса, розпалили вогонь, взяли собаку.

Близько першої дня спустився дощ. Попови сховалися під деревом, щоб перечекати негоду.

— Я не зрозуміла, що сталося, — Вікторія крутить головою. Показує шрам на шиї від золотого ланцюжка. — Відчула різкий біль у боку, відібрало мову, стала задихатися. Вадик репетував, просив людей викликати "швидку". Я нічого сказати не могла. Отямилася, коли лікарі щось укололи й заносили в машину. Вадик лежав на піску, тримав шматок шлейки від нашої сумки. Просила його забрати, а мені: "За ним приїде інша машина".

У лікарні жінка зрозуміла, що чоловік помер. Сумка з речами згоріла.

Вікторія працює касиром у супермаркеті "Рось". Із Вадимом побралися п"ять років тому. Від першого шлюбу жінка має 15-річного сина Олексія.

— Не знаю, що далі буде, — плаче Вікторія Попова. Кожні кілька хвилин вона відповідає по мобільному "Вадик у морзі". — Зараз навіть паспорт не можу знайти. Згорів, мабуть.

За кілька хвилин блискавка влучила в компанію молодих людей, які відпочивали на березі затоки Собаче Гирло в мікрорайоні Оболонь. Вони поставили намети за 20 м від води.

— На ночовку ми виїхали у п"ятницю ввечері, — розповідає 23-річний Олександр Зайченко. — Нас було чоловік із 25. Погода була просто супер. Купалися, відпочивали.

Коли по обіді в суботу небо затягло хмарами, почали збиратися додому. Частина відпочивальників поїхали власними автомобілями. На березі залишилося 13.

22-річні Тетяна Бондар і Андрій Поплавський, Дмитро Шеремет, 21 рік, 23-річні Олександр Зайченко, Володимир Шульга, Олексій Біляєв, Віталій Демченко та Євген Фетисов, 24 роки, заховалися в наметі. Решта — у машині.

— Дощ лив десь із півгодини, гриміло, — продовжує Зайченко. — Тут між палаток як вліпить блискавка. Таке відчуття, наче перед носом спалахнув фотоапарат. Блиск ніби йшов від нас самих. На тіло навалилося щось тяжке. Нас почало трясти, підкидати. У мене заніміли ноги, заклало уші.

За кілька хвилин почали виповзати з намету. На тілі вгледіли опіки.

— Дивимося одне на одного, а в голові думка: "Усі живі", — згадує Олександр.

Тетяна Бондар знепритомніла. У Дмитра Шеремета заніміли ноги.

— Ми ледь видерлися з палатки, — каже Євген Фетисов. — Діму й Таню витягли друзі, які сиділи в машині. У Діми майже не було пульсу.

Викликали "швидку". Вісьмох відвезли до міської лікарні N8. Шістьох поклали в кардіологічне відділення, Дмитра й Тетяну — до реанімації.

— Пульс у всіх нас зашкалювало, — згадують хлопці. — Досі як у прострації.

— Стан потерпілих нормальний, скоро усіх випишуть, — каже головний лікар лікарні N8 Анатолій Пілецький.

Зараз ви читаєте новину «Блискавки вразили десятьох киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі