середа, 30 липня 2008 07:06

Біля монастиря Сафронієвська пустинь знайшли літню жінку

Автор: фото надане ЦГЗ УМВС у Сумській області
  Жінка сидить на лавці у Глухівській райлікарні Сумської області. Реагує на ім’я Валентина і місто Київ
Жінка сидить на лавці у Глухівській райлікарні Сумської області. Реагує на ім’я Валентина і місто Київ

Шостий місяць міліціонери Сумської області розшукують родичів літньої жінки. Її знайшли біля чоловічого монастиря Сафронієвська пустинь, що в Путивльському районі Сумщини.

— Було це десь у кінці січня, — згадує настоятель монастиря отець Герман. — Близько 11-ї вечора я побачив жінку, яка розглядала обитель. На вигляд їй десь 80 років. Одразу зрозумів, що вона трохи не в собі. Весь час галасувала: "Яка краса, батюшка!". Більше нічого не говорила.

Отець Герман розмістив незнайомку на ніч у відремонтованій келії. Вранці жінка зникла. По обіді її бачили в селі Нова Слобода за 6 км від монастиря. Вона купила в магазині оселедця та блукала селом.

— Привели її в сільраду, — каже сільський голова Нової Слободи Ніна Чернякова, 51 рік. — Жінка одразу стала навпроти вікна. Дивилася години зо дві, хрестилася. Приказувала: "матушка, матушка". Як до сільради хто з чоловіків заходив — ховалася за двері. Їсти відмовлялася. Жінка чистенька. Хустка на ній, капці, пальто коричневе. Руки городські, не порепані, чисті. Як звати — не казала. Стали перебирати імена. Наче на Валентину зреагувала. Так і стали кликати.

У сільраді жінка заночувала. Потім її відвезли до райлікарні, де вона прожила до літа. Чоловіків уже не лякається, із усіма спілкується. Лікарів і відвідувачів називає "матушками" й "батюшками".

17 липня жінку перевели до психіатричного відділення Глухівської райлікарні. Медики називали різні міста України. Зреагувала жінка лише на Київ. Лікарі попросили правоохоронців установити особу пацієнтки. Думають, її вигнали зі столичної квартири.

Зараз ви читаєте новину «Біля монастиря Сафронієвська пустинь знайшли літню жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі