середа, 14 травня 2008 07:12

Бійцівські собаки роздерли корову

600-кілограмову корову Моньку загризли два пси породи бультер"єр у селі Коровія Глибоцького району на Буковині. 12-річна Теся Каштелян не змогла утримати собак на повідку.

— Пси були у намордниках, на повідку, — пояснює 31-річна Анжела Каштелян, мати Тесі. — Корова їх ударила, намордники злетіли. Собаки захищалися. Доня не втримала, от вони й покусали Моньку. А здохла вона від розриву серця, бо була стара.

Село розташоване під Чернівцями. Пенсіонери 62-річний Михайло Кішкан із дружиною Ольгою, 55 років, живуть там від народження. Родина завжди тримала корову. Монька з"явилася у господарстві 8 років тому. Щодня давала 25 л молока, два місяці тому привела теля. Кішкани пили молоко самі й частину продавали.

Зранку 5 травня Михайло Петрович припнув корову в кінці городу.

— Десь за дві години вийшов перев"язати її на інше місце, — згадує чоловік. — Нашої Моньки не побачив. Лише дівчинку, яка вела двох псів.

Господар шукав корову, оглядав стоптану траву. Сліди від копит вели до потічка. Там Кішкан і вгледів тварину.

— Голова була біля води, а тулуб на березі, — зітхає чоловік. — Думав, п"є воду. Коли підійшов, вижу: наша Монька пошматована.

Кішкани викликали дільничного, написали скаргу. Корову закопали. З"ясували, що тварину загризли собаки Каштелянів. Господарі вимагають 10 тис. грн відшкодування.

Власники псів провини не визнають. Платити не збираються. Вони живуть у п"ятиповерхівці на вул. Південно-Кільцевій, 10 у Чернівцях. Цей будинок розташований за 250 м від хати Кішканів. Собакам Грею та Скіфі по 2 роки. На них є відповідні документи, зокрема й міжнародний ветеринарний паспорт. Тварин дресирували.

— Покарання ніякого не буде, навіть Кримінальний кодекс не передбачає схожої статті, — підтримує Каштелянів старший інспектор приміської зони Іван Туринський, 48 років, який веде цю справу. — Можна лише оштрафувати за вигул собак у невідповідному місці.

Кішкани планують позиватися до суду.

Зараз ви читаєте новину «Бійцівські собаки роздерли корову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі