вівторок, 12 листопада 2019 07:20

Батьки отримували гроші за спалену в печі доньку

41-річна Олена Клусенко та 50-річний Павло Макарчук із села Листвин Овруцького району на Житомирщині приховали вбивство 5-річної доньки, аби отримувати соцдопомогу.

Дарина мала інвалідність. Протягом серпня 2018-го — травня 2019 року вони отримували гроші як малозабезпечена родина. А також допомогу по догляду за дитиною з інвалідністю віком до 18 років. Усього — понад 43 тис. грн. Слідство у справі завершилося 5 листопада, розповіли у прокуратурі Житомирської області.

— Дитину вбив батько в серпні 2018-го. Під час сварки вдарив її кулаком, від чого дівчинка знепритомніла і впала. Мати ніяк не відреагувала, — кажуть у прокуратурі. — Зрозумівши, що дитя мертве, батько розпалив у будинку піч. Туди кинув тіло доньки. Попіл і рештки викинув у річку.

Після цього батьки підробили документи для отримання соціальних виплат. Коли працівники служби навідували родину — вони до хати нікого не пускали. За Дарину видавали молодшого сина, вбраного в дівчачі речі. Поліцейським про вбивство розповів старший син Олени.

Дарина повернулася до Листвина за чотири місяці до загибелі. До того жила в будинку сімейного типу Наталії Коберник у Житомирі. Дитину в неї відібрали, бо начебто біологічні батьки стали на шлях виправлення. Також за них вступилися місцеві активісти.

Олена Клусенко та Павло Макарчук шостий місяць перебувають під вартою. Їх можуть ув'язнити на 15 років або довічно.

Зараз ви читаєте новину «Батьки отримували гроші за спалену в печі доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі