четвер, 27 грудня 2007 07:13

Ярослав Тихонов видурив у банків 60 тисяч гривень

  Ярослава Тихонова з Переяслава-Хмельницького Київської області нині розшукують міліціонери. Не виключають, що він продовжує брати кредити за підробними документами
Ярослава Тихонова з Переяслава-Хмельницького Київської області нині розшукують міліціонери. Не виключають, що він продовжує брати кредити за підробними документами

Протягом півроку 26-річний Ярослав Тихонов купував у кредит техніку за підробними документами. Разом із Денисом Бірючковим, 23 роки, і ще п"ятьма напарниками взяли кредити у столичних банках на 60 тис. грн.

Ярослав родом із райцентру Переяслав-Хмельницький Київської області. Жив із матір"ю й молодшим братом. Після закінчення економічного факультету інституту працював у місцевому відділенні страхової компанії, знав деталі кредитування та специфіку банківської роботи.

Торік запропонував знайомим їздити містами України і брати кредити за чужими паспортами. Обирали банки, які фінансували покупців супермаркету "Піраміда" Дарницького району столиці.

— Ярик давав нам чужі паспорти, довідки по зарплатам, — розповідають напарники. — Ми вклеювали свої фото і прикидалися тими людьми. Ярик запевняв: якщо виконуватимемо його вказівки — завжди будемо при грошах. Не здогадувалися, що він підставить.

Напарники Тихонова й Бірючкова не мають постійної роботи, мешкають із батьками, полюбляють випити. Вони купили у кредит кілька плазмових телевізорів "Самсунґ", цифрових відеокамер "Соні", понад десяток дорогих мобілок. Товари продавали по нижчій ціні переважно на ринку біля столичного метро Харківська. Гроші ділили. Більшу частину забирав Ярослав.

— Із проданого на ринку плазмового телевізора ми мали по 300 гривень, — розповідають хлопці. Вони охоче інформують слідчих, сподіваються на пом"якшення вироку. — Якщо телевізор у магазині коштував 7 тисяч гривень, ми продавали  його за шість. П"ять віддавали Ярику, решту ділили між собою.

Із початку грудня зареєстрували понад 30 заяв із "Правексу", "Привату", "Надри", "Форуму"

У березні цього року банк "Русский стандарт" почав шукати боржників, телефонувати до паспортного столу Переяслава-Хмельницького. З"ясувалося, що документи були підробленими. Шахраїв викрили слідчі Дарницького райвідділу міліції. Нині всі, крім Тихонова, на підписці про невиїзд. Того розшукують.

— Багато банків скаржаться на шахраїв, які їх дурять із кредитами, — пояснює Вадим Волинець із Дарницького райвідділу міліції. — Тільки з початку грудня ми зареєстрували понад 30 заяв із "Правексу", "Привату", "Надри", "Форуму". Діють завжди однаково: подають фіктивні довідки з місця роботи, підроблюють паспорти.

У таких випадках Кримінальний кодекс передбачає від 2,5 тис. грн штрафу, без ув"язнення.

— От народ і розійшовся, — зітхає слідчий. — А нам важко знайти людину по одному фото.

Зараз ви читаєте новину «Ярослав Тихонов видурив у банків 60 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі