пʼятниця, 11 травня 2007 07:00

Анжела Мінєєва замовила вбивство чоловіка

До трикімнатної квартири 36-річної херсонки Анжели Мінєєвої ввечері 24 січня з"їхались мати, вітчим, молодша сестра Тетяна, свекруха та свекор. Родичі готувалися до похорону 36-річного Олексія — Анжелиного чоловіка. Напередодні міліціонери повідомили, що неподалік роботи його впритул розстріляв кілер.

— З Олексієвої роботи дзвонили, — розповідала родичам заплакана Анжела. — Вони купили труну й замовили вінки, зібрали гроші на похорон.

Жінка була в істериці, голосила, що краще б її вбили. Потім закрилась у кімнаті з рідною бабусею Катериною. Не виходила протягом години. "Анжелі погано..." — перешіптувались родичі. Баба Катя ворожила внуці.

— Твій чоловік живий, — переконувала вона Анжелу. — Карти не збрешуть. Точно.

Жінка вийшла до рідних і попросила кума поїхати в морг перевдягнути покійника у новий костюм і туфлі. У морзі одяг забрали, але тіла не показали. Сказали, що віддадуть родичам через день-два, коли слідчі завершать роботу.

Анжела чекала приїзду кума. У квартирі постійно дзвонив телефон. Трубку господарка не брала. Коли кум повернувся, відповіла на дзвінок. Сказала родичам, що йде по цигарки, взяла позичені на похорон гроші й вийшла з будинку. Неподалік її чекав молодик. Анжела передала йому пакунок з 5 тисячами гривень. За мить жінку затримали міліціонери.

Анжела Мінєєва працювала старшим продавцем у магазині "24 години", що поряд із їхньою дев"ятиповерхівкою у Таврійському районі Херсона. Чоловік Олексій — майстер "Херсонгазу". Жили з 15-річним сином Олексієм.

— На початку січня вона віддала вантажникові магазину 2 тисячі гривень, — розповідає "ГПУ" 41-річний Геннадій Ясницький, начальник обласного управління із боротьби з організованою злочинністю. — Він раніше сидів за хуліганство. Мінєєва попросила знайти кілера, який би вбив чоловіка. За роботу пообіцяла тисячу доларів або 5 тисяч гривень. Також дозволила забрати з Олексія золотий ланцюжок, обручку, подарований батьком старовинний годинник.

Вантажник гроші узяв і витратив. Кілера не шукав. Через два тижні Мінєєва нагадала про замовлення. Пригрозила: якщо не виконає обіцянку, то знайде вбивцю й на нього. Чоловік розповів про все друзям. Сказав, що жертву знає, він — "нормальний мужик". Так інформація дійшла до правоохоронців.

— Ми днів десять перевіряли все, — каже Ясницький. — Стежили за Мінєєвою. Виявилося, вона має молодшого на 15 років коханця. Із чоловіком живуть разом про людське око. Постійно сваряться, сім"ю від розвалу стримує син.

До Олексія Мінєєва підійшли двоє УБОЗівців, розповіли про підготовку вбивства. Замовника не назвали. Чоловіка сховали за містом.

Вона має молодшого на 15 років коханця

— Ми дістали в лікарській лабораторії кров і облили Мінєєву живіт і голову, — розповідає Ясницький. — Підігнули йому ногу, сфотографували. Кілером представився працівник УБОЗу. Він показав Анжелі фотографії з нібито мертвим чоловіком. Працівників моргу попросили також нічого не казати.

У кабінеті начальника обласного УБОЗу Мінєєва розплакалась і зізналась у вбивстві чоловіка. Чоловік слухав це зізнання у сусідній кімнаті.

— Найважче було доставити Олексія додому, — згадує Ясницький. — Адже у квартирі готувались до його похорону батьки, теща й тесть, син. Першим зайшов психолог. Він повідомив про спецоперацію. Сказав, що Олексій живий. Син розревівся від радості.

Родичам про замовника міліціонери не сказали.

Анжелині батьки розлучилися. Мати вдруге вийшла заміж, народила дитину й виїхала у село. Старша донька залишилась у квартирі, її доглядала баба Катерина, яка жила в сусідньому під"їзді. Згодом Анжела вийшла заміж за Олексія. Він викупив у родичів дружини квартиру. Сам також мав двокімнатне помешкання.

Заміжня Анжела найбільше спілкувалася з бабусею. Сусіди по двору її побоюються. Кажуть, може наврочити. Якось у жінки з восьмого поверху з кондиціонера капала вода на решітку Анжелиної квартири на першому. Баба Катя попросила зняти прилад. Жінка не схотіла й наступного дня поламала руку в трьох місцях.

Олексія Мінєєва люди хвалять.

— Працьовитий, як комашка, — кажуть у під"їзді. — Золоті руки. Зробив євроремонт, сам робив меблі. Для жінки нічого не жалів. Підуть до магазину, то Анжела питає: "Льоша, на ціну дивитись?". А він: "Дивись на холодильник". Захотіла Анжела плазмовий телевізор — чоловік купив.

1994 року Мінєєви подали на розлучення. Суд відбувся, але юридичної сили рішення не мало — ні Анжела, ні Олексій не довели справу до кінця. Жінка кілька раз переїжджала до інших чоловіків, але завжди поверталася. Коли таке траплялося, син залишався з батьком.

Торік улітку Анжела поїхала із сином і молодим коханцем відпочивати на море. Чоловік дізнався й перестав давати гроші. Погрожував, що доведе розлучення до кінця. А коли йтиме з квартири, порубає і спалить усі меблі, залишить голі стіни. Анжелі це не сподобалося. Вона хотіла виїхати жити в Іспанію до подруги. Чоловік сказав, що сина не відпустить.

Наприкінці квітня колегія Апеляційного суду Херсонської області винесла вирок Анжелі Мінєєвій. Їй присудили 10 років тюрми. Адвокати оскаржили вирок у Верховному Суді.

Жінка так і не пояснила, через що хотіла вбити чоловіка. Визнала, що Олексій не пив, ніколи не бив. На засідання суду приходили її колеги — продавщиці магазину "24 години".

— Та коли б у вас був такий чоловік, як в Анжели, ви би знімали з неба зірки і на нього вішали, — зітхають вони.

Зараз ви читаєте новину «Анжела Мінєєва замовила вбивство чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі