четвер, 25 вересня 2008 17:16

Антон Никоненко підірвався на саморобній гранаті

О 14:30 минулого четверга в будинку N11 на вул. Князя Чорного в Чернігові пролунав вибух. У руках 23-річного Антона Никоненка спрацювала саморобна граната. Чоловік тримав її на східцях між першим та другим поверхами середнього під"їзду 5-поверхівки.

Тіло Антона відкинуло на перший поверх. Пальці знайшли надворі.

— Вибух був негучний, — розповідає жителька будинку Ніна Петрівна, 66 років. — Думала, що це черговий салют. У під"їзд не виходила. А потім понаїхало повен двір міліціонерів у погонах із великими зірочками. Слідчий обходив квартири, розпитував про покійного. Тут його я вперше бачу.

Жителі будинку ніколи не бачили Антона. Міліціонери відпрацьовують кілька версій, як саморобна граната опинилася в руках Никоненка. Не виключають й наміру вбивства.

Антон закінчив Чернігівський політехнічний інститут, мав електротехнічну спеціальність. Працював на Чорнобильській атомній станції. Був членом громадської організації "Молода просвіта". Називав себе вільним козаком. Крім членів "Молодої просвіти", спілкувався з представниками інших субкультур — панками, рокерами. За зачіску "оселедець" й довгі вуса друзі називали його Вусатим.

— Вусатого знаю десь рік, — розповідає голова обласного осередку "Молодої Просвіти" Олександр Шевченко, 27 років. — Ми були хорошими приятелями. Вусатий — людина відкрита, товариська, душа компанії. Ніколи не подумав би, що він може гратися з вибухівкою. Здавався поміркованим, розважливим. Тим більше вибухівку контролює СБУ. І всі патріотичні організації в них під наглядом. Вибух кидає тінь на нашу "Просвіту". Й так чернігівські патріоти вже місяць гримлять у пресі. Одна з правозахисних організацій зчинила галас із приводу нашого маршу протесту проти пункту тимчасового утримання нелегалів під Черніговом. Потім ця різанина під готелем "Україна", де брали участь патріоти.

— У тому й сусідніх будинках ніхто з наших друзів чи ворогів не живе, — запевняє товариш загиблого Олександр Ясенчук.

Із залишками вибухівки працюють експерти-вибухотехніки.

Зараз ви читаєте новину «Антон Никоненко підірвався на саморобній гранаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі