пʼятниця, 13 листопада 2009 08:43

Андрія Мазура катували бензопилою

9 листопада в місті Ніжин Чернігівської області поховали 35-річного Андрія Мазура. Чоловік помер від завданих бензопилою травм.

— Минулої суботи ми пішли на роботу, син — по справах, — розповідає Надія Мазур, матір загиблого. — Десь під вечір зателефонував знайомий: з Андрієм біда, приїздіть. Син лежав під чужою хатою. Обличчя побите, тіло синє, ліва нога нижче коліна порізана, на спині — сліди від бензопили.

Лікарі констатували смерть.

— Не знаю, як у мене не зупинилося серце як слухала експерта, — зітхає Надія Степанівна. — У сина були зламані ребра, відбиті нирка, печінка, селезінка. У черевній порожнині накопичилося 1,5 літра крові, розірваний кишковик, травма голови, нога розпиляна.

Чим син займався?

— Після школи закінчив Київський торговельно-економічний університет на факультеті економіки й управління. Опісля ганяв машини, працював у податковій міліції. Відкрив фірму по ремонту автомобілів. Жив із жінкою, дітей не було.

Міліціонери затримали 29-річного Дмитра Остапенка і Дмитра Філіпова, 26 років. Одного підозрюють у нападі, інший виступає як свідок. Що трапилося?

— Вони затягували його на віз удвох. Мій син не дав би себе так просто зв"язати. Він здоровий, під 100 кілограмів вагою.

Коли міліціонери приїхали, Андрій був мертвий.

— Група прибула на виклик у село Мала Кошелівка, — каже Володимир Бойко з міськрайонного відділу міліції. — Потерпілого тягли з будинку N15 до будинку N13. Скрізь була кров: на підлозі, стінах, у дворі, на возі. Знайшли бензопилу. Чоловіка мучили чотири години. Підозрюваний пояснює, що той був не правий. Одного причетного знайшли сплячим, іншого чекали в засідці до ранку. Він ховався у скирті сіна.

Міліціонери розслідують кримінальну справу.

— Мій Діма з сусідом заготовляли дрова, — розказує Ганна Коваленко, мати затриманого Дмитра Філіпова. — Заїхали в бар на заправці. Зустріли Андрія. Він начебто чіплявся до барменші. Діма Остапенко запропонував вийти, на вулиці зчепилися. Потім поїхали в ліс. Коли повернулися, мій Діма сплигнув із воза і пішов додому, а Остапенко повіз Андрія до себе.

Чому ваш син ховався?

— То від мене. Напередодні він їхав випившим на скутері. Міліція зупинила, скутер забрала. Як я дізналася, розізлилася. Хоча сину і 26 років, але я можу його тріснути. Боїться, то й не показувався на очі.

— Усе сталося через горілку, — упевнена Ніна Поліно, матір Дмитра Остапенка. — Дімі не можна було пить, бо кілька років тому в аварію попав. Як не пив — золоті руки, усе вмів. Вивчився на зварювальника і муляра. Я його не виправдовую. На адвоката в мене грошей немає. Заробляю 800 гривень, продати нічого.

Зараз ви читаєте новину «Андрія Мазура катували бензопилою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі