четвер, 28 лютого 2008 07:06

Андрій Рудик убив друга за компакт-диск

Уночі 28 січня хмельничанин Анатолій Гуменюк, 50 років, повертався з роботи. Чоловік працює електриком у торговельному центрі "Либідь-плаза". Біля будинку знайшов мертвого 17-річного сина Петра.

— Того вечора на душі була якась тривога, — згадує чоловік. — Кілька разів дзвонив сину на мобілку. А він не брав. Кажу колегам: "Піду додому, Петя щось не відповідає".

Хлопець лежав перед під"їздом. Закривавлене тіло вже охололо. Батько на руках заніс його до квартири, поклав на підлогу. Викликав міліцію.

— Погано соображав, — зізнається Анатолій. — Удома нікого не було, жінка теж в нічну зміну працює. Із кишені сина витягнув закривавлену мобілку.

Петро Гуменюк навчався у Хмельницькому кооперативному коледжі.

— Добрий був син, — розповідає 50-річна Лілія Гуменюк. — Слухняний. Збирав марки, грав на гітарі. Якраз перед смертю купив електрогітару та підсилювач.

Підозрюваного у вбивстві 20-річного сусіда Андрія Рудика провоохоронці затримали вранці. Кривавий слід тягнувся до його будинку. Того вечора Петро приходив до Андрія переписувати компакт-диски. Хлопці дружили, раніше навчалися в одному коледжі.

— Слідчий розповідав, що вони через це посварилися, — каже Анатолій Гуменюк. — Нібито наш син вкрав у Рудика диск. Вони вийшли на вулицю. Андрій спочатку вдарив сина кулаком, а потім бив дошкою з цвяхами. Потім пішов дивитися телевізор.

Брат Петра, 25-річний Павло, з дружиною мешкають окремо. Сестра Олена, 21 рік, працювала в Києві, після смерті Петра  переїхала до батьків.

— Того ранку не хотіла йти з роботи, — згадує Лілія Гуменюк. — Сусідка сказала, що перед нашим будинком убили хлопця. Мені комок до горла підступив. Рудик розповідав, що Петя ще дихав. Якби викликав "швидку", то врятував би сина.

Андрій Рудик після закінчення школи та кулінарного коледжу працював різноробочим у майстерні з виготовлення пам"ятників.

— Останнім часом він був якийсь агресивний, — каже Лілія Гуменюк. — Кричав на всіх, штовхнув нашого знайомого. Коли Рудика забирали, його мати кинула нам: "Треба дивитися за своїми дітьми". Уявляєте?

Гуменюки хочуть, щоб Андрія засудили до найвищої міри покарання.

— Андрій Рудик учився в нас три роки, характеризувався позитивно, — говорить директорка коледжу Людмила Коваль. — Петро Гуменюк поступив торік у вересні. Звичайна дитина, нічим не виділявся.

На місці вбивства Гуменюки поставили вінок. Біля нього хтось постійно кладе живі квіти.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Рудик убив друга за компакт-диск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі