середа, 24 листопада 2010 00:30

Андрій Чмола обікрав церкву

У селі Новосілки Буського району Львівської області 19 листопада затримали місцевого Андрія Чмолу, 27 років. Той викрав 25 тис. грн із сільського храму.

— Він такий спокійний був, — розказує сільський голова 38-річний Володимир Яворський. — Наш священик розказує, що до церкви часто ходив. Тому він і взяв його лагодити дах у храмі.

Селяни рік збирали гроші на ремонт даху місцевої церкви. Священик зберігав їх у звичайній шухляді, в келії для переодягання. 17 листопада Чмола дочекався, доки розійдуться всі ремонтники. Потім вийняв віконну шибку, зігнув арматуру та проліз усередину. Взяв гроші й так само вибрався. Наступного дня купив дружині золоті сережки, собі обручку. Віддав кредит за придбані меблі, решту поміняв на долари.

— З одного боку, його і шкода, бо не має постійної роботи, дружина не працює, має троє дітей, — каже війт. — Священик хоче його пожаліти. А я думаю, що варто хоч мінімальний термін дати. Най півроку поїсть баланди, може, що зрозуміє. У нас село небагате, дехто з останньої пенсії ніс копійку на храм.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Чмола обікрав церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі