вівторок, 09 липня 2019 07:50

Анастасію Ковальову спалив наречений

Автор: FACEBOOK.COM
  Віталій Чайковський та Анастасія Ковальова із Запоріжжя зустрічалися понад рік. Планували одружитися
Віталій Чайковський та Анастасія Ковальова із Запоріжжя зустрічалися понад рік. Планували одружитися

— Услышала страшный крик. Выбежали во двор, а там девушка полыхает, как факел. Парень пытается ее потушить. Потом соседи выбежали с вед­рами и баклажками. Начали поливать, одеяла набрасывали. А какие-то молодые люди в стороне снимали все на видео, — 28-річна Марта Кузь із Запоріжжя розповідає про 22-річну Анастасію Ковальову.

Її близько дев'ятої вечора 2 липня облив бензином і підпалив наречений 28-річний Віталій Чайковський. Це сталося на вул. Лахтинській, 17, біля багатоповерхівки, де пара мешкала.

— Дівчина сильно кричала. На ній усе сплавилося в секунду й прикипіло до тіла, — додає Марта. — Її хлопцю хтось розбив носа. Весь трусився.

Жінка отримала опіки 90% поверхні тіла. За її життя борються медики міської лікарні №5. У Віталія Чайковського обгоріли кисті рук. Після огляду лікарів його затримали.

4 липня Хортицький районний суд Запоріжжя арештував чоловіка на 60 діб без права на заставу. В суді плакав, просив пробачення. Провину заперечував. Казав, то був нещасний випадок.

— Мы поссорились. Я выпил. Купил бутылку бензина и облил Настю. Подпаливать не собирался, только напугать. Думал, это укрепит наши отношения. Решил прикурить сигарету. В этот момент мы оба вспыхнули, — говорить Віталій. Просить відправити його в лікарню. — Не хотів завдати їй болю. Не розумів, що роблю.

Анастасія та Віталій були разом понад рік. Познайомилися, коли працювали в Києві на одній фірмі. Згодом переїхали до Запоріжжя. Жили у квартирі жінки. Подруги кажуть, чоловік її ревнував.

— Через ревнощі вона не виходила з дому. Навіть на каву із друзями, — розповідає подруга Карина Власова, 21 рік.

— Он даже перечитывал сообщения, которые ей приходили на телефон. Но Настя думала, что ревность — это проявление любви, — підтверджує інша подруга, не називається. — Планували весілля. Вже ходили до РАЦСу. Але у них не прийняли заяву через проблеми з документами Віталія. Начебто вчасно не поміняв фотографію в паспорті. А ще були нюанси з реєстрацією. Вони планували вирішити ці проблеми й одружитися.

Про те, що пара часто сварилася, сама дівчина писала в "Інстаграмі". Але підкреслювала, що коханий добрий. Заміж покликав на другий день знайомства, а за кілька місяців зробив офіційну пропозицію — з обручкою та у присутності батьків. Дарував дорогі подарунки і квіти ледь не щодня.

"Никогда не просила подарки, но при этом он всегда до копейки на меня все потратит. Мы обычная семья, но он из себя лезет, чтобы подарить золото, айфон, белье, духи и многое другое. Более года отношений и ни недели без цветов. За все время максимум три дня не виделись. А так — 24/7. Если скандалим, то полквартиры разрушаем, миримся — вторая половина страдает", — написала 30 квітня в соцмережі Анастасія.

Віталій Чайковський родом із Донеччини. Розлучений, має дитину від першого шлюбу. Офіційно не працює. Гроші на коштовні подарунки брав у батьків, кажуть у прокуратурі.

— Він не має ні постійного місця проживання, ні постійних легальних доходів у Запоріжжі та поза його межами, — коментує прокурор 39-річний Кирило Швець. — Також у місті в нього немає ні родичів, ні друзів.

Щодо стану Анастасії Ковальової лікарі ніяких прогнозів не роблять.

— Состояние крайне тяжелое. Она в ожоговом шоке, — каже завідувач опіковим відділенням міської лікарні №5 Андрій Сех, 43 роки. — Вражене майже все тіло, опіки глибокі. Постійно робимо переливання крові. 5 липня жінці провели першу операцію. Зачистили та закрили свинячою шкірою деякі опіки.

У лікарні біля дівчини цілодобово чергує мати, Христина Володимирівна. Подробиць трагедії вона розповідати не хоче. Проте каже, що її доньку беруться лікувати в клініці американського Бос­тона. Там рятують найтяжчих пацієнтів з опіками. Зокрема, успішне лікування пройшли 27 українців, яким у нашій країні не давали шансів. Лікування для Анастасії буде безкоштовним. Однак на переліт спеціальним літаком потрібно $70 тис. За замах на вбивство Віталія можуть ув'язнити на 15 років або довічно.

Зараз ви читаєте новину «Анастасію Ковальову спалив наречений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі