середа, 18 серпня 2010 06:47

"Я живим не здамся. Ношу ампулу з отравою"

Автор: фото: Ірина Патлатюк
  Василь Дзюба показує ампулу із отрутою, яку щодня носить при собі. Обіцяє її розкусити, якщо міліціонери його затримуватимуть
Василь Дзюба показує ампулу із отрутою, яку щодня носить при собі. Обіцяє її розкусити, якщо міліціонери його затримуватимуть

"Я живим не здамся, — каже 55-річний Василь Дзюба із села Халаїдове Монастирищенського району Черкащини. — Ношу ампулу з отравою. Тільки братимуть мене — розкусю. Може, хоч тоді вони поймуть, що я правий".

Василь Васильович працює машиністом насосних установок на місцевому водоканалі. З першою дружиною розлучився, вона з доньками виїхала.

— З прошлого року воюю з міліціянтами, — виходить із червоної "славути". — 19 грудня я чергував. Уночі дзвонить колишня жінка — зламала ногу, лежить на тротуарі, просить приїхати. Поряд із підприємством чергував патруль ДАІ. Я хотів попросити їх помочі, бо ж не можу покинути роботу. Раптом башта переповниться, і все Монастирище буде без води. Під"їхав, кажу: з жінкою біда. Вони попросили проїхати до стовпа і стали складати протокол, начебто я п"яний їхав по встрєчній полосі. Яка там встрєчна — всі їхали по колії, яку прогорнув трактор.

Дзюба мав кілька інсультів. Спиртного не вживає, постійно п"є ліки.

— Вони мене не возили ні на освідування, ні в трубку я не дихав, — каже. — Сказали, якщо не підпишу — повезуть у відділок, там змусять. Підписав, бо ж не міг покинути підприємство і жінка на снігу лежала, тричі дзвонила. Забрали права. Думав, зранку наступного дня поясню все їхньому начальнику.

Яка там встрєчна — всі їхали по колії, яку прогорнув трактор

Василь Васильович оскаржив протокол. Однак даїшники приїхали лише на четверте засідання. Суд ухвалив рішення на їхню користь — Дзюба мав відпрацювати 50 год. Той поскаржився прокуророві.

— Права повернули, справу закрили, — говорить. — Хоча даїшники з мене сміялися. Потім прокурора поміняли, справу знову розкрутили. 50 годин замінили на 10 суток арешту. Прийшло повідомлення, щоб я прийшов.

Василь не хоче відбувати покарання, переховується.

— Чого маю відповідати за те, чого не робив? Зробили з мене алкаша, бандіта, обшук провели. Звертаюсь у прокуратуру — відмовляють.

— Кого хочете спитайте, всі скажуть, що Вася не п"є і не куре, — підтримує колегу слюсар Петро Бондар, 51 рік. — Дуже рідко може випить чуть-чуть шампанського, щоб не обіжать людей.

Обласне керівництво Державної автомобільної інспекції провело службову перевірку. Порушень у діях підлеглих не виявили.

Зараз ви читаєте новину «"Я живим не здамся. Ношу ампулу з отравою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі