середа, 07 листопада 2012 05:00

"Я розгорнула кульок, а там лежить дитинка"

Новонароджену дитину підкинули в пологове відділення Новояворівської районної лікарні на Львівщині. Її знайшли лікарі у п'ятницю, 2 листопада, о 13.00.

Чотириповерхова цегляна будівля лікарні розташована на околиці міста. Навколо — новобудови. Пологове відділення — на третьому поверсі. Матові двері зачинені. У неділю по обіді більше хвилини тисну на дзвінок.

— Іду! Хто там? — жінка років 60 у білому халаті й зелених штанях відмикає двері ключем.

— То центральний вхід, ним ніхто не ходить, — пояснює. — Дитину поклали біля чорного ходу, він завжди відчинений. От тому й думаю, що то була не чужа "зозуля". Певно вже родила в нас, бо знала, як зайти. І добре, шо принесла в лікарню — дитя жити буде. Могла у смітник кинути.

— Наша породілля почула, як хтось плаче в кульку на коридорі, — розповідає педіатр Надія Залуцька, 42 роки. — Я розгорнула кульок, а там у сумці з-під коляски, у махровому рушнику голубого кольору з білими вставками лежить дитинка. Перенесла в тепле місце, оглянула. Це був хлопчик, брудний, негодований. На тілі почався дерматит. Видно, народився день-два тому, бо пуповина пересохла. Де його народжували, невідомо. Ми його помили, зігріли й одразу ж реанімобілем відправили до обласної лікарні.

— Це перший такий випадок за мою практику, — додає завідувач пологового відділення райлікарні Ігор Коломійчук, 71 рік. — Було таке, що матері добровільно залишали дітей у лікарні. Але щоб підкидали — ні.

Хлопчик має вагу 2 кг, зріст 46 см. Зараз перебуває у відділенні для недоношених дітей обласної клінічної лікарні. Його стан оцінюють як середньої тяжкості.

— Малюк сам перетравлює їжу, але має невелику жовтянку, проглядаються зміни з боку легень, — розповідає завідувач відділення Ольга Децик, 64 роки. — Малюк народився на межі доношеності й недоношеності. Мусить адаптуватися. Є певна незрілість внутрішніх органів. До кінця тижня обстежимо його. Робитимемо ультразвук мозку, внутрішніх органів. Поки що ніхто не навідувався, не питав про малого.

Матір покинутого немовляти розшукують. Їй загрожує два роки в'язниці. В міліції кажуть, що не мають жодних свідків і зачіпок.

Зараз ви читаєте новину «"Я розгорнула кульок, а там лежить дитинка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі